IZ AZIJE KA PARIZU! Odbojkaši i odbojkašice saznali rivale u kvalifikacijama za Olimpijske igre!

Autor:

Sport

17.03.2023

14:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li će nas obradovati plasmanom na najveći događaj sezone?

IZ AZIJE KA PARIZU! Odbojkaši i odbojkašice saznali rivale u kvalifikacijama za Olimpijske igre!

Foto: ossrb.org

Odbojkaši Srbije

Poznato je protiv koga će muška i ženska odbojkaška reprezentacija Srbije igrati u kvalifikacijama za Olimpijske igre.

Naše dame igraće u A grupi sa Kinom, Dominikanskom Republikom, Holandijom, Kanadom, Češkom, Meksikom i Ukrajinom, od 16. do 24. septembra u Kini, odlučeno je žrebom u sedištu FIVB u Lozani.

 

 

U B grupi igraće Japan, Brazil, Turska, Belgija, Bugarska, Portoriko, Argentin i Peru, dok će u C grupi igrati Poljska, Italija, SAD, Nemačka, Tajland, Kolumbija, Koreja i Slovenija.

Što se muške reprezentacije tiče Srbija će put Japana, gde će uz ove dve selekcije u grupi B igrati još i SAD,  Slovenija, Turska, Tunis, Egipat i Finska.

 

 

U grupi A naći će se Brazil (domaćin), Italija, Iran, Kuba, Ukrajina, Nemačka, Češka i Katar, dok će grupu C činiti Kina (domaćin), Poljska, Argentina, Holandija, Kanada, Meksiko, Belgija i Bugarska.

Muški turnir na programu je od 30. septembra do 8. oktobra.

Po novom sistemu kvalifikacija, 24 najbolje reprezentacije podeljene su u 3 grupe sa po 8 selekcija, a plasman na OI izboriće po 2 najbolje reprezentacije iz svake grupe. U kvalifikacijama će se igrati po jednokružnom bod sistemu - svako sa svakim, 7 kola, i po 2 selekcije će izboriti plasman na Oilimpijske igre. Kvalifikacioni turniri će se odigrati od 16. do 24. septembra 2023. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading