VELIKA TRAGEDIJA: Preminuo LEGENDARNI atletičar - svet u SUZAMA!

Autor:

Sport

13.03.2023

20:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Užasne vesti stižu iz Sjedinjenih Američkih Država.

VELIKA TRAGEDIJA: Preminuo LEGENDARNI atletičar - svet u SUZAMA!

Foto: Pixabay

Sveća

Bivši američki atletičar Dik Fozberi, osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama, preminuo je u 76. godini, saopštio je danas njegov agent.

Fozberi je do zlata na najbitnijem takmičenju došao 1968. godine, kada je osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Meksiko sitiju.

On je te godine izvršio pravu revoluciju u takmičenju u skoku u vis, pošto je uveo tehniku skoka "flop", po kojoj se prvo leđima išlo iznad letvice, danas poznatom kao Fozberijev flop, koju su kasnije prihvatili gotovo svi atletičari koji se takmiče u ovoj disciplini.

Foto: Tanjug/AP

Dik Fozberi, osvajač zlatne medalje

Do tada je letvica preskakana tehnikom "makazica" ili "stredla" i maksimalna visina koja je mogla da se dosegne je bila do dva metra.

- Teška srca moram da objavim da je dugogodišnji prijatelj i klijent Dik Fozberi preminuo mirno u snu u nedelju rano ujutru nakon ponovnog pojavljivanja limfoma - napisao je njegov agent Rej Šulte na instagramu.

Fozberijev najbolji rezultat u karijeri je 2 metra i 24 centimetara, 21cm manje od svetskog rekorda u vlasništvu Havijera Sotomajora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading