KAKVA POBEDA SRBIJE: "Orlovi" golom u poslednjoj sekundi srušili rukometnu velesilu

Autor:

Sport

09.03.2023

19:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dramatična završnica utakmice u Spensu, kakvu ni Hičkok ne bi režirao.

KAKVA POBEDA SRBIJE: "Orlovi" golom u poslednjoj sekundi srušili rukometnu velesilu

Foto: Starsport

Srbija - Norveška

Rukometna reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Norveške rezultatom 25:24 (12:14) u Novom Sadu, u utakmici trećeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

"Orlovi" su do trijumfa došli pogotkom Uroša Borzaša u poslednjoj sekundi utakmice.

Prvo poluvreme je pripalo Norvežanima koji su u jednom trenutku imali čak i četiri gola prednosti (10:6), a Srbija je taj zaostatak do odlaska na odmor uspela da prepolovi (14:12).

U prvoj polovini drugog dela su Skandinavci i dalje imali kontrolu nad utakmicom, ali su izabranici Tonija Đerone uhvatili priključak u poslednjih 15-ak minuta, da bi na kraju došli do trijumfa.

Republika

Foto: Starsport

Detalj sa meča

Najefikasniji u reprezentaciji Srbije bili su Bogdan Radivojević i Dragan Pešmalbek sa po pet golova, a četiri je postigao kapiten Nemanja Ilić.

Na drugoj strani je prednjačio Magnus Abelvik Rod sa šest pogodaka, dok su po četiri puta mrežu Srbije tresli Sander Sagosen i Kristijan Bjornsen.

Na ovaj način su "orlovi" došli na korak do plasmana na završni turnir. Srbija sada ima maksimalan učinak i bez puta u Nemačku mogu da ostanu samo da dožive tri poraza u preostala tri kola.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading