DRAMA U SKOKU UDALJ: Vuleta posle SPEKTAKLA osvojila BRONZU!

Autor:

Sport

05.03.2023

18:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neverovatno takmičenje na Evropskom dvoranskom prvenstvu.

DRAMA U SKOKU UDALJ: Vuleta posle SPEKTAKLA osvojila BRONZU!

Foto: Tanjug/AP

Ivana Vuleta

Srpska atletičarka Ivana Vuleta je uspela da osvoji srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Istanbulu, pošto je u petoj seriji zabeležilia rezultat od 6.91 metara.

Videli smo pravi spektakl u ovoj disciplini, a naša Vuleta je posle tri serije vodila sa skokom od 6.79 metara. U četvrtoj seriji ju je pretekla Malaika Mihambo, njena najveća rivalka, koja je tada skočila 6.83 metara, da bi se u petoj seriji desio pravi šok. Prvo je Džazmin Sojers skočila 7 metara, čime je postavila najbolji rezultat u svetu ove godine, da bi Vuleta pala na četvrtu poziciju, kada je Italijanka Larisa Japikino sa 6.91 postavila nacionalni rekord.

Ipak, na red je došla Ivana Vuleta, koja je takođe skočila 6.91, čime se vratila na drugu poziciju, jer ima bolji drugi skok od italijanske atletičarke.

Foto: Tanjug/AP

Ivana Vuleta je osvojila četvrtu medalju na Evropskim prvenstvima

Kada je Mihambo u poslednjoj seriji prestupila bilo je jasno da će Vuleta osvojiti medalju, ali je nažalost Japikino ponovo oborila lični i nacionalni rekord, i sa skokom od 6.97 metara ponovo skočila na drugo mesto. Naša atletičarka je u poslednjoj seriji skočila 6.90 metara, čime je takmičenje završila na trećoj poziciji.

Posle tri zlatne medalje na Evropskim dvoranskim prvenstvima, Ivana Vuleta je stigla i do četvrtog odličja, koje je ovaj put bronzane boje.

Podsetimo, ovo je druga medalja danas za Srbiju, pošto je pre Vulete bronzanu medalju osvojio i Elzan Bibić u trci na 3.000 metara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading