APSOLUTNI SPEKTAKL! Čifsi VLADAJU Amerikom - Superboul obeležili drama, Patrik Mahoms i PREVARA Rijane (FOTO, VIDEO)

Autor:

Sport

13.02.2023

07:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Totalna ludnica viđena je u jednom od najvažnijih sportskih događaja.

APSOLUTNI SPEKTAKL! Čifsi VLADAJU Amerikom - Superboul obeležili drama, Patrik Mahoms i PREVARA Rijane (FOTO, VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Superboul

Kanzas Siti Čifsi osvojili su Superboul 57 pošto su u Glendejlu savladali Filadelfija Iglse 38:35.

Jedan od najvažnijih sportskih događaja godine doneo nam je sve ono što NFL čini ovoliko popularnom ligom, a Superboul - Superboulom!

Filadelfija je imala prednost u više navrata, Kanzas Siti nije odustajao, a Patrik Mahoms izrastao je u heroja i poneo laskavo MVP priznanje. Da krenemo redom...

Republika

Foto: Tanjug/AP

Patrik Mahoms sa suprugom, saigračima i navijačima

 

Start je bio silovit, pa su Iglsi prvi stigli do tačdauna, ali si Čifsi odgovorili i na odmor se otišlo uz rezultat 7:7.

Posle samo tri sekunde u drugoj četvrtini sjajno dodavanje Džejlena Hurtsa od 45 jardi u end zonu za Ej Džej Brauna koji hvata tačdaun bilo je dovoljno za novo vođstvo Filadelfije - 14:7. U istom ritmu nastavili su Iglsi, pa su na veliki odmor između druge i treće četvrtine otišli uz prednost od 24:14.

U pauzi sve je oduševila čuvena pevačica Rijana koja je uspela da prevari čitavu planetu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Rijana na Superboulu

 

 U intervjuu prošle nedelje, Rijanu su pitali da li će biti iznenađenja tokom njenog nastupa na stadionu Stejt Farm u Arizoni. 

- Nisam sigurna, videćemo. Razmišljam da dovedem nekog - odgovorila je ona. 

Fanovi su pretpostavili da govori o nekom od mnogih umetnika sa kojima je sarađivala tokom svoje slavne karijere, ali se Rijana pojavila sa trudničkim stomakom i svima pokazala da čeka drugo dete.

 

 

Kada je završila svoj nastup sve je bilo spremno za finalne borbe Čifsa i Iglsa, te veliki preokret Kanzas Sitija. 

Na kraju treće deonice bilo je 27:21 za Filadelfiju i tada je usledio apsolutni spektakl! Posle samo tri minuta poslednje deonice Kanzas Siti Čifsi preokreću i vode prvi put 28:27, a sve je režirao Patrik Mahoms. Napad Filadelfije je zaustavljen, Čifsi su upalili u petu brzinu, postigli još jedan tačdaun i poveli sa 35:27. Filadelfija se nije predavala, Džejlen Hurts je postigao tačdaun, drugi posle kvoterbek snika, ukupno treći istrčan. Time je postao prvi kvoterbek koji je to uspeo, a pošto je istrčao i konverziju za dva poena, doneo je izjednačenje - 35:35 pet minuta pre kraja!

 

Čifsi su zatim trošili vreme, osvajali teritoriju i u samom finišu stigli do fild gola vrednog pehara. Herison Batker pogodio je fild gol osam sekundi pre kraja za vođstvo 38:35, a na kraju i veliku pobedu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Fild gol vredan titule

 

Kod pobednika Patrik Mahoms je prebacio 182 jarda, ali i istrčao 44 sve uz povredu zgloba. Uz to je bacio tri pasa za tačdaun, koje su hvatali Trevis Kelsi, Kaderijus Toni i Skaj Mur. Jedan je istrčao Ajzea Pačeko. Na drugoj strani prvo ime svakako je bio Džejlen Hurts sa tri istrčana tačdauna.

 

 

Kvoterbek Kanzas Siti Čifsa Patrik Mahoms posle osvojenog Superboula apsolutno zasluženo dobio je nagradu MVP finalne utakmice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading