SUPERBOUL LVII: Filadelfija ili Kanzas, Hurts ili Mahoms, Trevis ili Džejson?

Autor:

Sport

12.02.2023

13:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve je spremno za spektakl u Arizoni.

SUPERBOUL LVII: Filadelfija ili Kanzas, Hurts ili Mahoms, Trevis ili Džejson?

Foto: Tanjug/AP

Džejlen Hurts i Patrik Mahoms

Stadion Stejt Farm u Glendelju biće domaćin velikog spetakla i najpraćenijeg događaja u američkom sportu, pošto će na njemu večeras, 30 minuta posle ponoći, Filadelfija Iglsi i Kanzas siti Čifsi odmeriti snage u 57. Superboulu.

Posle regularnog dela, kao i plej-ofa, stigli smo do jedne utakmice koja se pamti i koja će nam dati odgovor na pitanje ko je najbolja ekipa u NFL-u ove sezone.

Iglsi su imali sjajnu sezonu, predvođenu Džejlenom Hurtsom, koji je upisao samo jedan poraz ove sezone. Preostala dva neuspeha Filadelfije su se desila kada Hurts nije igrao zbog povrede. Kroz doigravanje su Iglsi prošli bez ikakve muke, posle ubedljive pobede nad Džajantsima, a nastradao je i San Francisko u finalu konferencije, rezultatom 31:7.

Sa druge strane, ekipa Endija Rida je regularni deo sezone završila sa skorom od 14:3, baš kao i njihovi večerašnji rivali, a u dogiravanju su pali Džeksonvil, odnosno Sinsinati Bengalsi u finalu NFC-a, rezultatom 23:20, u utakmici koju su obeležile brojne sudijske greške u korist Patrika Mahomsa i ekipe, što je izazvalo popriličnu količinu besa kod neutralnih navijača.

Ipak, čini se da je liga na kraju dobila šta je želela, a to su dva tamnoputa kvoterbeka u finalu, što se nikada u istoriji nije desilo. Sa jedne strane je Hurts, koji igra tek drugu sezonu, i koji će sigurno biti pod većim pritiskom, ali mu na ruku ide njegova ofanzivna linija, koja mu omogućava i više nego dovoljno vremena da baci loptu.

Sa druge strane, Mahoms je već jednom osvajao Lombardijev trofej, jednom je i gubio u finalu, pa je iskustvo na njegovoj strani. Ipak, kvoterbek Čifsa vuče problem sa skočnim zglobom već duže vreme, pa je veliko pitanje da li će biti 100% spreman za večerašnji meč u Arizoni.

Osim ove dvojice sjajnih igrača, koji su i bili na prva dva mesta u trci za MVP-a u sezoni (Mahoms je slavio ispred Hurtsa), u centru pažnje će biti i braća Kelce, prva rođena braća koja će igrati jedan protiv drugog u finalu NFL-a. Sa jedne strane je Travis, centar Iglsa, dok je njegov brat Džejson tajt-end Čifsa.

Osim sportske strane, poznato je koliko je u Americi bitno ko će biti izvođač šou programa na poluvremenu, a ove godine je ta čast pripala Rijani, dok će imena ostalih učesnika biti poznata tek kada i šou počne.

Podsetimo, titulu je prošle godine osvojila ekipa Los Anđeles Remsa, nakon pobede u finalu protiv Sinsinati Bengalsa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading