SVEČANOST ZA KRAJ GODINE: Davor Štefanek ugostio delegaciju Pauerlifting saveza Srbije!

Autor:

Sport

30.12.2022

15:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naša zemlja je ostvarila istorijiski uspeh u ovom sportu.

SVEČANOST ZA KRAJ GODINE: Davor Štefanek ugostio delegaciju Pauerlifting saveza Srbije!

Foto: SSS

Predstavnici pauerlifting tima sa Davorom Štefanekom

Poslednjeg radnog dana u 2022. godini predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i generalni sekretar SSS Goran Marinković ugostili su delegaciju Pauerlifting saveza Srbije.

Reprezentativci Elena Mijatović, Aleksandra Aranitović, Novak Lukić i predsednik Pauerlifting saveza Srbije Milan Smiljanić preneli su svoje utiske sa takmičenja čelnicima Sportskog saveza Srbije i sumirali 2022. godinu.

Na Evropskom prvenstvu u pauerlifting sportu koje je bilo održano od 25. novembra do 04. decembra u Poljskoj Srbija je zabeležila istorijske rezultate osvojivši 6. medalja u pojedinačnim disciplinama (3 srebrne i 3 bronzane medalje), kao i srebro i bronzu u ukupnom plasmanu. Na takmičenju su ispit za internacionalne sudije uspešno položili Miloš Milićević i Kristina Cvjetićanin. Čast da bude glavni sudija na takmičenju pripala je Milanu Smiljaniću.

Republika

Foto: SSS

Delegacija Pauerlifting saveza Srbije i Davor Štefanek

 

Elena Mijatović je postala vicešampionka Evrope i donela prve medalje za Srbiju na Evropskom prvenstvu. Elena je nastupila u kategoriji sub-juniorki do 76kg i osvojila je srebrnu medalju u čučnju i mrtvom dizanju, dok je u disciplini benč pres osvojila bronzu. Aleksandra Aranitović je u kategoriji seniorki do 52kg osvojila treće mesto. Pored toga je osvojila i srebrnu medalju u disciplini benč pres i bronzanu medalju u mrtvom dizanju. Ovo su prve evropske seniorske medalje u ženskom pauerlifting sportu od postanka saveza do danas. Novak Lukić je sa čučnjem od 307.5kg u kategoriji juniora do 105 kg osvojio treće mesto, čime je Srbiji doneo prvu juniorsku evropsku medalju u pauerlifting sportu. U ukupnom plasmanu zauzeo je visoko četvrto mesto. Lazar Kandić je ostvario 8. mesto u kategoriji sub-juniora do 105kg. Anastasia Orčik je na Evropskom prvenstvu osvojila 6. mesto u jakoj konkurenciji juniorki do 52kg. Sanja Mirković je ostvarila 19. mesto u konkurenciji seniorki do 57 kg.

Kristina Cvjetićanin je nastupila u kategoriji seniorki do 84 kg i osvojila 13. mesto. Jovana Radovanov je u konkurenciji seniorki preko 84 kg osvojila 9. mesto. Mirko Božić je nastupio u kategoriji seniora do 105 kg i osvojio 22. mesto

- Čestitam na ovom uspehu takmičarima. Veoma je važno da u svakom sportu postoji kontinuitet u radu koji donosi rezultate. Tako se trud isplatio pa ove godine imamo istorijski uspeh i u pauerliftingu. Takmičarima mogu da poručim da nastave da treniraju, veruju u sebe i u narednim godinama ostvare još bolje rezultate. Sportski savez Srbije će biti tu da pruži podršku i pomogne - rekao je Štefanek.

Marinković se pridružio čestitkama i poručio da je Sportski savez Srbije uvek tu uz sve članice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading