TUŽAN DAN! Mihael Šumaher u CENTRU PAŽNJE!

Autor:

Sport

29.12.2022

11:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svet je zanemeo.

TUŽAN DAN! Mihael Šumaher u CENTRU PAŽNJE!

Foto: Tanjug/AP

Mihael Šumaher

Na današnji dan, 29. decembra 2013. godine ceo svet je zanemeo.

Jedan od najboljih vozača u istoriji formule 1, ali i jedan od najboljih sportista ikada, Mihael Šumaher, doživeo je nesreću na skijanju zbog koje se i dan danas ne zna njegovo stanje.

Legendarni Nemac se u poslednjih devet godina nalazi u skoro vegetativnom stanju i leči se od strašnih posledica povreda glave.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Mihael Šumaher

 

Sedmostruki prvak Formule 1 spuštao se neoznačenim delom staze u francuskim Alpima kada je pao i glavom udario u kamen te doživeo trajne posledice. Od tada, nema mnogo informacija koje smo dobili o njegovom zdravstvenom stanju.

Šumaher je iz rezorta Meribel bio prebačen helikopterom u najbližu bolnicu, gde se nalazio u kritičnom stanju. Posle dve operacije je bio stavljen u indukovanu komu, a tek u aprilu 2014. godine izašao je iz kome i potvrđeno je da može da čuje i odgovara na dodir. 

Nedugo posle toga napustio je bolnicu i nastavio kućno lečenje u Ženevi.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Mihael Šumaher

 

Njegova supruga Korina nije često pričala o stanju svog supruga, a jednom prilikom je istakla:

- Mi nastojimo da živimo kao porodica, kako je Mihael voleo i kako još uvek voli. S njim radimo terapije i činimo sve kako bi mu bilo bolje i kako bi mu bilo ugodno. Nastavljamo sa životom, a privatno je privatno. Važno mi je da nastavi da uživa u privatnosti koliko god je to moguće. On je uvek štitio nas, a sad mi štitimo njega. Šumaher ne priča. On komunicira svojim očima. Samo troje ljudi sme da ga vidi.

Tokom 2021. je objavljen Netfliksov film o Šumaheru, u kom je mnoge najviše potresla izjava Mika, njegovog sina koji je sada član Formule 1.

- Dao bih sve da mogu da porazgovaram sa ocem i podelim vozačka iskustva. O tome najviše mislim, to bi bilo kul. Bilo je mnogo trenutaka nakon nesreće koje nisam mogao da proživim sa oba roditelja. To nije fer. Ali ima mnogo trenutaka kojih ćemo se zauvek prisećati. Kada razmišljam o prošlosti, vrte mi se slike nas četvoro kako se zabavljamo - rekao je naslednik legendarnog vozača.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Mihael Šumaher

Šta se sada dešava sa legendarnim Mihaelom nije poznato, ali je današnji datum, 29. decembar, zauvek upisan kao tužan u svetu sporta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading