KRAJ SARADNJE! Srbija OSTAJE bez SELEKTORA posle Svetskog prvenstva!

Autor:

Sport

23.12.2022

14:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šok za navijače naše reprezentacije.

KRAJ SARADNJE! Srbija OSTAJE bez SELEKTORA posle Svetskog prvenstva!

Foto: youtube.com/printscreen

Zastava Srbije

Danijele Santareli, italijanski stručnjak koji je boravio na klupi Srbije, uskoro će i zvanično postati novi selektor Turske, javljaju tamošnji mediji.

Kako prenose mediji, italijanski stručnjak je dogovorio sa čelnicima Saveza sve detalje saradnje, a zvanična objava se očekuje koliko do kraja dana.

Santareli je selektor Srbije bio nepunih godinu dana. Zvanično je na klupu Srbije seo početkom godine, kada je zamenio Zorana Terzića. Prvu medalju je osvojio u Ligi nacija, kada je sa izmešanom i vrlo podmlađenom postavom osvojio bronzanu medalju.

Foto: Tanjug/AP

Danijele Santareli na klupi Srbije

Ipak, kruna njegovog boravka na klupi je stigla na Svetskom prvenstvu, gde su naše odbojakšice osvojile drugu uzastopnu zlatnu medalju na najvećoj svetskoj smotri, pobedom od 3:0 protiv Brazila u velikom finalu.

Pre Srbije, Santareli je gotovo četiri godine bio selektor Hrvatske, a takođe je i pet sezona trener ekipe Koneljana, sa kojom je jednom osvojio Ligu šampiona, a ima i dva druga i jedno treće mesto. Nedavno je i sam potvrdio da je dobio poziv Turske, ali da će prvo održati sastanak sa čelnicima Odbojkaškog saveza Srbije, kako bi se pronašlo zajedničko rešenje za sve strane.

Italijanski list "Korijere delo Sport" nedavno je objavio da će Santareli na novom zadatku dobiti ugovor do 2026. godine, tako da će Srbija pod hitno morati da pronađe zamenu za uspešnog Italijana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading