SKANDALČINA! Prljava igra Švajcaraca: Najboljoj igračici srpske ekipe ZABRANJENO da igra meč u Šafhauzenu!

Autor:

Sport

19.12.2022

17:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na Ubu besni zbog ponašanja i skandalozne odluke švajcarske ambasade!

SKANDALČINA! Prljava igra Švajcaraca: Najboljoj igračici srpske ekipe ZABRANJENO da igra meč u Šafhauzenu!

Foto: Instagram, Pixabay

Veliki skandal odigrao se uoči revanš meča 1/16 finala Čelendž kupa, snage će u sredu odmeriti Šafhauzen i ŽOK Ub, a Švajcarci su pribegli "prljavoj igri". Naime, jedna od najboljih igračica srpskog predstavnika Anet Barbara Alfonso Benitez onemogućena je da otputuje u Šafhauzen odlukom švajcarske ambasade koje joj je "proceduralnim trikovima" onemogućila dobijanje vize.

Predsednica kluba sa Uba Ivana Knežević Vasiljević, u ekskluzivnom razgovoru za naš portal, otkrila je detalje na osnovu kojih se jasno može zaključiti da je namera Švajcaraca bila da ne dozvole Kubanki odigravanje utakmice.

Ubljanke su prvi duel minule srede rešile u svoju korist rezultatom 3:0, a tada je već bilo jasno da će sa švajcarskom ambasadom biti problema.

- Prvobitno smo imali velikih poteškoća prilikom dobijanja termina za podnošenje vize. Ambasada Švajcarske nam je zakazala za februar, potom i za mart, pa smo morali da potražimo pomoć Odbojkaškog saveza Srbije. Naša "kuća odbojke" je kontaktirala CEV, pa smo izdejstvovali raniji termin, ali je on određen na dan prvog susreta sa Šafhauzenom na Ubu - počela je Ivana, a potom je dodala:

Foto: Privatna arhiva

Ogorčenje na Ubu zbog ponašanja Švajcaraca - Ivana Knežević Vasiljević

- Budući da je početak duela bio zakazan za uveče, Anet je stigla u ambasadu oko 13 časova, a tom prilikom joj je traženo čak 16 papira koje smo morali da dostavimo do sutradan u 10 sati ujutru. To ne bi bilo čudno da Anet pre oko mesec dana nije sa nama putovala na Kipar, a tada joj je bila potrebna manje obimna dokumentacija i nije bilo nikakvih problema.

Problemi su se nastavili sve do konačne odluke, čiji rezultat je bio odbijanje aplikacije za vizu.

- Nakon što smo predali papirologiju, niko nas danima nije kontaktirao iz ambasade. S obzirom da ih je telefonski moguće dobiti jedino u periodu od 14 do 15 časova, mi smo ih danas (ponedeljak) nekako dobili, a rečeno nam je da Anet mora do tri sata popodne da dođe na razgovor. Kada sam im rekla da je Ub udaljen 60-ak kilometara od Beograda i da je nemoguće da stigne u roku od 45 minuta, omogućili su nam pomeranje termina dolaska na 15:30 časova.

Korektorka sa Kube pojavila se u ambasadi u predviđenom terminu, a onda je usleedio "hladan tuš".

- Najpre mi telefonom nisu rekli da li je Anet prihvaćena ili odbijena, uz obrazloženje da će je joj to lično saopštiti na licu mesta. Potom su je, kada je došla u ambasadu, obavestili da je odbijena, a kada smo pokušali da saznamo razlog rečeno nam je da je verovatno u pitanju "neka glupost" - ispričala je predsednica ŽOK Ub.

Revanš meč u Šafhauzenu biće odigran u sredu od 20 sati, a Ubljankama je za prolaz dalje potreban jedan bod, odnosno osvajanje bar dva seta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading