OŠTAR ODGOVOR PETKOVIĆA NEMAČKOJ AMBASADORKI: Ono što piše u Rezoluciji 1244 - nema osnova, a kršenje teritorijalnog integriteta - IMA?

Autor:

Vesti

19.12.2022

16:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Petar Petković pitao je nemačku ambasadorku, Anku Konrad gde je u ovoj situaciji međunarodno pravo.

OŠTAR ODGOVOR PETKOVIĆA NEMAČKOJ AMBASADORKI: Ono što piše u Rezoluciji 1244 - nema osnova, a kršenje teritorijalnog integriteta - IMA?

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković reagovao je na izjavu nemačke ambasadorke Anke Konrad, koja je rekla da Rezolucija 1244 ne daje osnov za povratak jedinica iz Srbije na sever Kosova.

Republika

Foto: Tanjug

Petar Petković, direktor Kancelarije za KiM

- Kakav je to princip nemačke ambasadorke da ono što je eksplicitno napisano u Rezoluciji 1244, poput vraćanja vojske na KiM - nema osnova, a da ono što ne postoji u Rezoluciji, poput kršenja teritorijalnog integriteta Srbije - ima osnova. Gde je tu međunarodno pravo?! - objavio je Petković na Tviteru.

Podsetimo, Konradova je zahtev Srbije za povratak svoje vojske na KiM u skladu sa Rezolucijom 1244 prokomentarisala na sledeći način:

- Postoji ta rezolucija i na osnovu nje Kfor će formulisati i odgovore, to što smo mi rekli je da iz naše perspektive Rezolucija 1244 ne daje osnov za povratak jedinica iz Srbije na sever Kosova, ali uslediće odgovor Kfora.

Bonus video:

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Luka

19.12.2022 18:35

Godpođo ambadadorka.,Rezolucija 1244 je jasan dokumenat za sve dobronamjerne i poštene političare,samo za Njemačku koja je razbijač Srbije i koja podržava teror nad Srbima na Kosovu,postoje navodne nejasnoće i dvojbe. Dali zato niste nikad rekli niti jednu reč u zaštiti naroda na Kosovu koji trpi teror kakav nije viđen od vremena Hitlera

Pierre

19.12.2022 20:41

Nisu ti ambasadori nikakva gospoda , nego najobicniji hohstapleri . U svetu je na delu banditizam najprimitivnije vrste . Ponasaju se isto kao mafijaski sljam i naravno traze postovanje.