VUČIĆ POKAZAO NAJZNAČAJNIJI DOKUMENT DO SADA, PA SE OBRATIO ZAPADNIM PARTNERIMA: Koji od ovih dokumenata želite da poštujete? (VIDEO)

Autor:

Vesti

14.12.2022

10:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučićoglasio se danas na svom profilu na Instagramu gde je pokazao najvažniji dokument do sada i postavio jednostavno pitanje za sve zapadne partnere.

VUČIĆ POKAZAO NAJZNAČAJNIJI DOKUMENT DO SADA, PA SE OBRATIO ZAPADNIM PARTNERIMA: Koji od ovih dokumenata želite da poštujete? (VIDEO)

Foto: Tanjug/R.Prelic, Instagram/Buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da za zapadne partnere ima jednostavno pitanje, a to je koje od pet važnih dokumenata koje su sami donosili žele da poštuju po pitanju KiM, kao i da li će poštovati i šesti Solunski dokument o proširenju EU na Zapadni Balkan koji u potpunosti podržava implementaciju Rezolucije Saveta bezbednosti UN.

- Poštovani građani Srbije, već znate da sam zamolio naše zapadne parntere da mi i kažu koji od pet važnih dokumenata žele da poštuju. Kumanovski sporazum,Povelju UN, Rezoluciju 1244, Briselski sporazum ili Vašingtonski sporazum - napisao je Aleksandar Vučić na svom profilu na Instagramu. 

Sada se pojavio i šesti dokument, a koji je nastao 2003. godine, i sada smo došli do tog značajnog dokumenta.

Reč je o čuvenom Solunskom dokumentu i to baš sada kada se pominje zahtev tzv. Kosova za prijem u EU. E, upravo u ovom Solunskom dokumentu se kaže i to u tački 5 da se u potpunosti podržava implementacija Rezolucije 1244.

- Došli smo do šestog veoma značajnog dokumenta EU iz 2003. godine, čuvenog Solunskog dokumenta o proširenju EU na ZB. I upravo u svetlu podnošenja aplikacije za članstvo u EU tzv. Kosova, moje pitanje je hoće li poštovati dokumenta koja su sami donosili, čak i istorijska iz Soluna. Jer, u tački 5 Solunskog dokumenta se kaže da u potpunosti podržava implementaciju Rezolucije 1244. Tako da je moje pitanje danas - koji od ovih šest dokumenta želite da poštujete i mi ćemo biti apsolutno saglasni - poručio je predsednik Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading