ISTORIJSKI USPEH: Anja Ilić osvojila prve bodove za Srbiju na Svetskom kupu u Davosu

Autor:

Sport

17.12.2022

18:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rezultat za ponos.

ISTORIJSKI USPEH: Anja Ilić osvojila prve bodove za Srbiju na Svetskom kupu u Davosu

Foto: Privatna arhiva

Anja Ilić

Reprezentativka Srbije Anja Ilić je osvojila prve bodove za Srbiju u istoriji nordijskog trčanje (cross - country).

Naša mlada skijašica je postigla sjajan rezultat na takmičenju Svetskog kupa u Davosu (Švajcarska). U disciplini sprint (1.500m) ona je zauzela 37. mesto čime je osvojila 14 bodova. Nakon što su srpski skijaši osvajali bodove u alpskom skijanju i bijatlonu, ovo su prvi ikada osvojeni bodovi nekog našeg takmičara u pojedinačnoj konkurenciji u nordijskom trčanju. Pre dve godine u Drezdenu Anja je i u tim sprintu zajedno sa Maidom Drndić osvojila bodove.

Prvo mesto osvojila je Nadin Fedrih (Švajcarska), druga je bila Džesi Digins (SAD), a treća Johana Hangstrom (Švedska)

- Prezadovoljni smo osvojenim bodovima u Davosu. Cilj za ovu sezonu smo ostvarili već na samom početku. Veoma mi je drago što je Anja osvojila prve bodove za Srbiju u istoriji nordijskog trčanja. Sada možemo bez opterećenja ući u drugi i treći deo sezone, ali sigurno je da očekujemo nove uspehe na velikim takmičenjima - rekla je selektorka Srbije Mina Ilić.

Reprezentacija Srbije se vraća iz Švajcarske u Srbiju, a nakon praznične pauze slede novi izazovi – odbrana titule na Balkan kupu, kao i učešće na Svetskom prventvu koje će u februaru 2023. biti održano na Planici (Slovenija).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading