NJIHOV SUKOB JE IZAZVAO SKANDAL! Mihina smrt mu je slomila srce, iako ga je Siniša izbacio iz tima

Autor:

Sport

17.12.2022

17:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slomljen zbog odlaska legende.

NJIHOV SUKOB JE IZAZVAO SKANDAL! Mihina smrt mu je slomila srce, iako ga je Siniša izbacio iz tima

Foto: Tanjug/AP

Dosta bure izazvalo je svojevremeno izbacivanje Adema Ljajića iz reprezentacije Srbije zbog odbijanja da peva himnu "Bože pravde". Siniša Mihajlović uspostavio je pravila, koja su bila za sve ista, a upravo se Ljajić oglušio o njih i njegova epizoda u reprezentaciji time je završena. 

Nakon te saradnje iz reprezentacije usledio je period kog se Ljajić rado seća. Miha mu je bio trener i u Fiorentini i u Torinu, a može se reći da je najbolji fudbal svog života upravo igrao pod "Mihinom palicom". Sjajne partije su ga preporučile pa je posle toga postao član slavnog Intera.

Uz niz fotografija na kojima se vide Ljajić i Mihajlović zagrljeni, te kako razgovaraju u periodu kada su zajedno radili u Italiji nekadašnji reprezentativac Srbije postavio je emotikom slomljenog srca, emotikon koji se moli i još jedan koji plače, pa je jasno stavio do znanja kako se oseća povodom smrti svog fudbalskog mentora i učitelja.  

 

 

Ljajić je trenutno bez kluba, jer mu je letos isteklo ugovor sa Bešiktašom. Karijeru je započeo u Partizanu, koji ga je prodao Mančester Junajtedu za koji nikad nije debitovao, pa je krenuo put Italije gde je izgradio svoje ime u svetu fudbala. Nastupao je za Fiorentinu, Romu, Torino, Inter, a za reprezentaciju Srbije sakupio je 47 nastupa i postigao 9 golova. 

Podsetimo, Siniša Mihajlović je rođen 20. februara 1969. godine u Vukovaru, a profesionalnu fudbalsku karijeru počeo je 1988. u Vojvodini. U decembru 1990. kupila ga je Crvena zvezda za milion maraka, što je bio apsolutni rekord u jugoslovenskom fudbalu. U dresu crveno-belih više je igrao po sredini, a tek odlaskom u Romu, leta 1992, počinje da igra na poziciji "levog beka". Dve godine kasnije je u Sampdoriji, i tu je "libero". Sledi angažman u Laciju, a kopačke o klin okačio je u Interu.

Za našu reprezentaciju odigrao je 63 utakmice, a uspeo je 10 puta da se upiše u strelce. Gotovo celu trenersku karijeru proveo je u Italiji. Trenirao je ekipe kao što su Inter, Bolonja, Katanija, Fiorentina, Sampdorija, Milan, Torino i na kraju Bolonja sa kojom se prilično burno razišao. Takođe, u periodu od 2012. do 2013. godine bio je selektor reprezentacije Srbije, a 2018. godine je imao kratak izlet u Portugal kada je bio trener Sportinga iz Lisabona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading