LIGA ŠAMPIONA: Remi Novog Beograda i dubrovačkog Juga!

Autor:

Sport

14.12.2022

23:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vaterpolisti Novog Beograda odigrali su večeras nerešeno 12:12 (4:5, 3:1, 3:2, 2:4) sa ekipom dubrovačkog Juga u trećem kolu B grupe Lige šampiona.

LIGA ŠAMPIONA: Remi Novog Beograda i dubrovačkog Juga!

Foto: Starsport

Detalj sa meča Novi Beograd - Marsej

Najefikasniji u Novom Beogradu bili su Nikola Jakšić i Radomir Drašović sa po tri gola, dok su kod gostiju po dva gola postigli Loren Fatović, Maro Joković, Matias Biljaka, Goran Grurević i Marko Zuvela.

Novi Beograd je u gornjem delu tabele sa sedam bodova, dok je Jug četvrti sa četiri. Novi Beograd će u narednom kolu dočekati Brešu, dok će Jug gostovati Ferencvarošu. U izuzetno uzbudljivoj i kvalitetnoj utakmici punoj preokreta nerešen ishod možda je i najpravedniji iako su obe ekipe imale šanse da upišu trijumf. Početak meča bio je u znaku domaćih koji su stekli dva gola prednosti (4:2).

Ipak, Jug je uspeo da poveže redove i da sa tri uzastopna gola do kraja prve četvrtine dođe do vođstva. Međutim, ponovo je usledio period znatno bolje igre Novobeograđana, koji su polovinom treće deonice stekli čak četiri gola prednosti (10:6). Žestoka borba vodila se u tim momentima na obe strane bazena. Gosti iz Hrvatske su strpljivo topili prednost aktuelnog srpskog i regionalnog šampiona.

Republika

Foto: Tanjug

Živko Gocić

Ekipa trenera Živka Gocića na tri i po minuta pre kraja imala je dva igrača više, priliku da stekne tri gola prednosti i čini se stvori nedostižnu prednost. Međutim, domaći tim nije uspeo da realizuje brojčanu prednost u bazenu. Ukazanu šansu, Jug je iskoristio na pravi način, ne samo da stigne do izjednačenja već i da golom Matiasa Biljake 53 sekunde pre kraja napravi prekoret (12:11). Jakšić je uzvratio već u narednom napadu, ali tu nije bio kraj drami. Maro Joković je u poslednjem napadu Dubrovčana pogodio prečku, da bi u poslednjoj sekundi šansu imao i Novi Beograd, ali je šut Angelosa Vlahopulosa kranjim naporom zaustavio golman Toni Popadić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading