SKANDAL SVETSKIH RAZMERA: Austrijanci NEĆE u Novi Sad zbog HULIGANA Vojvodine!

Autor:

Sport

07.12.2022

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

BIće ovo ogroman udarac za klub iz srpske Atine.

SKANDAL SVETSKIH RAZMERA: Austrijanci NEĆE u Novi Sad zbog HULIGANA Vojvodine!

Foto: Printscreen/Twitter

Navijači Vojvodine u sukobu sa policijom u Austriji

Veliki skandal mogao bi da zatrese srpski rukomet.

Austrijski klub Krems ne planira da dođe u Novi Sad na revanš meč Evrokupa protiv Vojvodine zbog divljanja srpskih navijača na prvom meču odigranom nadomak Beča.

Kako navodi klub, odluka je doneta kako bi se zaštitili igrači i funkcioneri. Utakmica u Kremsu je na trenutak bila i prekinuta zbog divljanja huligana koji su ubacivali predmete na teren i psovali igrače i navijače austrijskog kluba, a potom se sukobili sa policijom.

Najgore je prošao funkcioner domaćina Tomas Majer, koji je od primljenih udaraca zadobio posekotinu i masnicu na oku.

 

 

Klub iz Kremsa je najavio da će Evropskoj rukometnoj federaciji (EHF) predati detaljan izveštaj o incidentima, i najavljuju da će dobro razmisliti da li će uopšte otputovati u Novi Sad na revanš.

- Ako Srbi ne budu predali jasan bezbednosni koncept za tu utakmicu, nećemo putovati. Ne želim da ugrozim svoje igrače i trenere - poručio je predsednik UHK Krems Aleksander Hofman.

Sada je jasno da Austrijanci nisu zadovoljni planom Vojvodine, te da zbog huligana neće doći u Novi Sad, a podržava ih njihov Savez:

Rukometni savez Austrije i svi rukometaši osuđuju svaki oblik nasilja i agresije. Razumljiva je zabrinutost kluba u vezi puta u Novi Sad. Na EHF je da donese odluku o daljem postupku u ovom slučaju - navodi Markus Placer, predsednik Saveza.

Očekuje se da EHF donese odluku, a u Kremsu žele da se meč odigra na neutralnom terenu bez publike ili da se čak Vojvodina suspenduje i izbaci iz takmičenja zbog divljanja navijača.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading