Janićijević ispisala istoriju srpskog boksa!

Autor:

Sport

20.10.2022

09:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajne vesti stižu nam iz Budve. Reprezentativka Srbije Jelena Janićijević obezbedila je minimum bronzanu medalju na IBA Evropskom, koje se održava u Crnoj Gori.

Janićijević ispisala istoriju srpskog boksa!

Foto: S. Đurić

Jelena Janićijević je u kategoriji do 66 kilograma stigla do polufinala!

Naša reprezentativka u ćetvrtfinalnom meču ubedljivo je savladala Šahlu Alahverdijevu iz Azerbejdžana, posle prekida u trećoj rundi, od strane sudije u ringu. Jelena, koja je članica BK Blokovi, je dominirala tokom sve tri runde, ali je i snažnim krošeima uspela da izdejstvuje čak  dva brojanja u drugoj rundi. U trećoj rundi Azerbejdžanka je krenula na sve ili ništa, ali Jelena nije dozvolila iznenađenje, usledilo je nekoliko sjajnih udaraca ka rivalki i sudija je prekinuo meč.

Jelena je tako prva u istoriji ženskog boksa koja je Srbiji donela seniorsku medalju sa evropskog ili svetskog prvenstva. Evropska prvenstva se održavaju od 2001. godine. 

 

Polufinalni duel protiv Nemice, kazahstanskog porekla je u petak. Sva finala su na programu u subotu.

Imali smo i Jelenu Zekić u četvrtfinalu. Naša mlada bokserka odlično se borila protiv iskusnije Bugarke. Na kraju poraz odlukom sudija. Ali Jelena je pobedom nad Švedjankom, opravdala svoj renome. Na rang listi IBA je peta i njeno vreme tek dolazi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading