ZVEZDA SIJA NAD ŠPANIJOM: Ekipa sa Dorćola dominantno stigla do naredne runde Evrokupa!

Autor:

Sport

16.10.2022

14:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajno ostvarenje beogradskih vaterpolista.

ZVEZDA SIJA NAD ŠPANIJOM: Ekipa sa Dorćola dominantno stigla do naredne runde Evrokupa!

Foto: VK Crvena zvezda

Vaterpolisti Crvene zvezde

Vaterpolisti Crvene zvezde na dominantan način okončali su prvu fazu takmičenja u okviru ovosezonskog LEN Evrokupa. Na turniru u Barseloni crveno-beli su u pet odigranih susreta ostvarili isto toliko pobeda i sa prve pozicije se plasirali u narednu fazu takmičenja.

Na startu takmičenja Crvena zvezda je deklasirala ekipu Košica iz Slovačke rezultatom 24:4, a meč su obeležili Veljko Tankosić, Rodoljub Gajić i Marko Radović koji su po četiri puta tresli mrežu slovačke ekipe.

U drugom susretu crveno-beli su imali daleko teži zadatak. Protivnik je bila ekipa Trsta. I ovoga puta vaterpolisti sa Dorćola su ostvarili trijumf rezultatom 12:8, a meč je obeležio Gavril Subotić koji je postigao trećinu pogodaka srpske ekipe.

Veliki derbi turnira u Barseloni odigran je u okviru trećeg kola. Na megdan su izašle ekipe Crvene zvezde i budimpeštanskog BVSC-a, a srpski tim je na krilima Gavrila Subotića stigao do trijumfa rezultatom 8:7.

 

 

Iako je pobedom nad mađarskom ekipom već bilo jasno da će Crvena zvezda obezbediti plasman u narednu fazu takmičenja, crveno-beli su i u naredna dva susreta odigrali na najvišem mogućem nivou i savladali atinski Apolon Smirnu (10:8) i domaći Mediterani (13:3) čime je obezbeđena prva pozicija u grupi i plasman u narednu fazu takmičenja.

- "Grupa D" LEN Evrokupa:

Crvena zvezda (SRB) - Košice (SLV) 24:4

Crvena zvezda (SRB) - Trst (ITA) 12:8

Crvena zvezda (SRB) - BVSC Budimpešta (Mađarska) 8:7

Crvena zvezda (SRB) - Apolon Smirna (GRČ) 10:8

Crvena zvezda (SRB) - Mediterani (ŠPA) 13:3

- Tabela: 

1. Crvena zvezda (SRB) 15

2. Trst (ITA) 12

3. BVSC Budimpešta (MAĐ) 9

4. Mediterani (ŠPA) 6

5. Apolon Smirna (GRČ) 3

6. Košice (SLV) 0

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading