DA JOŠ JEDNOM ISKAŽEMO SVU ZAHVALNOST: Spektakl kakav zaslužuju najbolji vaterpolisti sveta!

Autor:

Sport

18.08.2022

13:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Na bazenu Sportskog centra "Milan Gale Muškatirović" priprema se spektakl.

DA JOŠ JEDNOM ISKAŽEMO SVU ZAHVALNOST: Spektakl kakav zaslužuju najbolji vaterpolisti sveta!

Foto: Starsport

Viktor Jelenić

"Šestorica veličanstvenih" danas će se i zvanično oprostiti šestorica velikana srpskog vaterpola Filip Filipović, Andrija Prlainović, Duško i Gojko Pijetlović, Milan Aleksić i Stefan Mitrović.

Tim povodom medijima se obratio predsednik Vaterpolo saveza Srbije (VSS), Viktor Jelenić:

- Drago mi je da naš Savez na ovakav način ispraća igrače koji su to rezultatima, ponašanjem prema nacionalnoj kapici i reprezentaciji apsolutno zaslužili. Želimo da na ovaj način još jednom iskažemo zahvalnost za teško ponovljive karijere - rekao je Jelenić za zvanični sajt VSS.


Viktor Jelenić je za nacionalni tim igrao od 1989. do 2004. godine.


On je pre 18 godina bio u istoj situaciji, na Tašmajdanu je poslednji put nosio reprezentativnu kapicu i tada mu je priređen oproštaj.

- Zbog toga i znam da će subota uveče biti u sećanju ovih momaka do kraja života. To su momenti koji se ne zaboravljaju. Ponavljam sve to zaslužuju. O karijerama sa jedne strane govore vrhunski rezultati, blizu 30 osvojenih medalja, dva olimpijska i svetska trona, broja ekipa i pojedinačna priznanja. Sa druge strane Filip, Prle, Dule, Gojko, Mića i Stefan su igrači koji su ponašanjem, odnosom prema obavezama i životu jedinstven primer mladima. I tu je njihova uloga nemerljiva. Pratio sam ih sve vreme, poslednje cetiri godine i kao predsednik saveza i jedino mi je žao što nisam bio sa njima u Tokiju, da budemo zajedno u momentu kada osvajaju drugo olimpijsko zlato - rekao je Viktor Jelenić.

Ulaznice za meč sa Italijom su rasprodate.

- Siguran sam biće to spektakl kakav zaslužuju najbolji sportisti na svetu - dodao je prvi čovek VSS.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading