Đokovića niko nikada nije ovako izvređao: Gari Kasparov udario na Noleta i kompletan srpski narod!

Autor:

Sport

12.07.2022

09:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od najvećih šahista u istoriji ove igre ponovo je skrenuo pažnju na sebe skandaloznom izjavom.

Đokovića niko nikada nije ovako izvređao: Gari Kasparov udario na Noleta i kompletan srpski narod!

Foto: Tanjug/AP

Gari Kasparov, rođeni Azerbejdžanac koji od 2014. godine poseduje i državljanstvo Hrvatske, neretko je u prethodnih godina umeo da svojim skandaloznim izjavama uzburka strasti, a čini se da je ovoga puta i samog sebe prevazišao.

U razgovoru za hrvatske "Večernji list", Kasparov se dotakao teme rata u Ukrajini, ali i suspenzije ruskih tenisera koji nisu mogli da učestvuju na ovogodišnjem Vimbldonu. Shodno temi, nekada čuveni šahista nije iz celokupne priče mogao da izostavi i Novaka Đokovića, a ono što je rekao o kompletnom srpskom narodu, u najmanju ruku je sramno:

- Đokovićevi komentari su bili deplasirani, jer je pričao o pozivnici baziranoj na rejtingu. Ono što vidimo u ovom slučaju, kao i na primeru nekih NHL igrača poput Ovečkina, primer je društvene zatupljenosti. Oni prosto ne razumeju šta se događa. A događa se zločin kakav nije viđen od Drugog svetskog rata. Ne želim da umanjim zločine u balkanskim ratovima, ali veličina toga je bila takva da nije uporediva sa onim što se događa u Ukrajini. Da, bilo je i to vrlo tragično. Srpska agresija zaslužila je da bude osuđena na najoštriji način - izrekao je Gari Kasparov.

Foto: Tanjug/AP

Gari Kasparov

 

Da podsetimo. Gari Kasparov je gotovo pune dve decenije bio najbolji svetski šahista, a po okončanju profesionalne karijere 2005. godine neretko iznosi stavove koji su usmereni protiv srpskog naroda.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading