Srbiji odbojkaško zlato i na Svetskom prvenstvu za školarce!

Autor:

Sport

27.06.2022

11:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Godinama unazad srpski školarci osvajaju pregršt medalja na svetskim prvenstvima u različitim sportovima. Sada nam iz dalekog Brazila stižu nove lepe vesti.

Srbiji odbojkaško zlato i na Svetskom prvenstvu za školarce!

Foto: SŠSS/Željko Tanasković

Na Svetskom prvenstvu za srednjoškolce u organizaciji ISF (Svetska školska sportska federacija) devojke su osvojile zlatnu medalju, dok su dečaci bili osmi.

Gimnazija "Branko Radičević" iz Stare Pazove, kao najbolja u Srbiji, predstavljala je našu zemlju na Svetskom školskog prvenstva u odbojci, koje se održalo u Brazilu od 19.06.-27.06.2022 (grad Iguacu).

One su u finalu dobile Kineski Tajpeh rezultatom 3:1. Inače, ov škola je i pre dve godine na SP, osvojila zlato. Ovo je prva škola u istoriji koja je osvojila zlato na dva uzastopna takmičenja.

Foto: SŠSS/Željko Tanasković

Gimnazija "Branko Radičević"

 

Pored ženske ekipe učestvovala je i muška ekipa iz Požarevačke gimnazije, koja je na ovom prestižnom takmičenju osvojila 8 mesto. Napominjemo da su obe ekipe prošle celokupan sistem Saveza za školski sport Srbije i osvojile državno prvenstvo i na taj način stekle pravo učešća na Svetskom prvenstvu. I u muškoj i ženskoj konkurenciji za medalje se borilo 14 država.

Republika

Foto: SŠSS/Željko Tanasković

Požarevačka gimnazija

 

Pored naših ekipa u Brazilu su se našle i sudije Ivana Barišić i Dragana Plavšić, koje su delegirane od strane Odbojkaškog saveza Srbije. Ivana je bila i glavni sudija na muškom finalu što govori koliko su se dobro pokazale tokom takmičenja. Delegat na SP ispred ISFa bio je Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport Srbije.

Dečaci: Požarevačka gimnazija - Uroš Trailović, Nikola Stanojević,
Veljko Ristić, Luka Vujović, Dušan Ristić, Aleksa Anđelković, Luka Predić, Jovan Mihajlović, Mateja Predić, Nikola Milošević i 
Profesor Nikola Mojsilović.

Devojčice: - Gimnazija "Branko Radičević"  Stara Pazova - Una Vajagić, Ivona Lazović, Milica Keser, Marija Jovišić, Maša Lakićević, Magdalena Šarac, Sara Marinković, Sofija Đekić, Lana Leposavić, Kaja Stjepović, profesorka Ivana Marković i Direktor Miroslav Marković.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading