Zbog pravila je mogla da izgubi život: FINA će hitno predložiti promenu propisa koji su mogli skupo da koštaju Anitu Alvarez!

Autor:

Sport

24.06.2022

10:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tragedija je izbegnuta u poseldnjem trenutku.

Zbog pravila je mogla da izgubi život: FINA će hitno predložiti promenu propisa koji su mogli skupo da koštaju Anitu Alvarez!

Foto: twitter.com/TVC Deportes

Američka plivačica Anita Alvarez pukom srećom izbegla je smrt na Svetskom prvenstvu u Budimpešti. Zahvaljujući brzoj reakciji trenera kompletna situacija imala srećan kraj, ali su sva dešavanja pokrenula pitanje zašto spasioci nisu reagovali blagovremeno.

Međutim, kako je svetska plivačka organizacija (FINA) navela, spasioci u ovakvim slučajevima ne smeju da reaguju sve do trenutka kada im znak za tako nešto ne daju sudije na takmičenju:

- Prema propisima, spasiociu mogu da skoče u bazen samo nakon što dobiju signal od sudijskog tela - istakao je direktor Svetske zdravstvene službe Bela Merkeli.

Merkeli je izjavo i da su spasioci na kraju reagovali i bez odluke sudija:

- Nakon što je trener skočio u bazen, spasioci, videvši situaciju, više nisu čekali signal sudija i intervenisali su.

 

 

Povodom svih dešavanja FINA je navela da će u što kraćem vremenom roku preispitati važeće propise i dati sugestije kako bi se slične situacije u budućnosti prenebregnule.

Prema poslednjim informacijama Anita Alvarez se na bolničkom lečenju i van životne je opasnoti.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading