Tragedija izbegnuta u poslednjem trenutku: Američku plivačicu sekunde delile od sigurne smrti! (FOTO)

Autor:

Sport

23.06.2022

05:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sekunde su delile američku reprezentativku od sigurne smrti u Budimpešti.

Tragedija izbegnuta u poslednjem trenutku: Američku plivačicu sekunde delile od sigurne smrti! (FOTO)

Foto: twitter.com/TVC Deportes

Američka reprezentativka u sinhronom plivanju Anita Alvarez umalo nije izgubila život tokom nastupa na Svetskom prvenstvu koje se održava u mađarskoj prestonici Budimpešti.

Tokom nastupa, dok je izvodila vežbu u bazenu, Amerikanka je odjednom izgubila svest i potonula. Primetivši šta se događa u bazenu njen trener je odmah uskočio u vodu i uspeo da mladu takmičarku izvuče iz bazena i u poslednjoj sekundi joj spasi život.

Alvarezovoj je ukazana prva pomoć na samom bazenu, a zatim je prebačena u zdravstvenu ustanovu i kako prenose mediji trenutno je van životne opasnosti. Ovu informaciju potvrdio je i trener američke plivačke reprezentacije Andrea Fuentes:

- Anita se stvarno oseća dobro. Skočila sam u vodu jer sam videla da nema spasioca niti bilo koga drugog ko bi mogao da reaguje. Bila sam malo isprepadna jer nije disala.

 

 

Anita Alvarez će u narednim danima biti podvrgnuta detaljnim ispitivanjima kako bi se utvrdio uzrok iznenadnog gubitka svesti, a sama Anita je istakla nadu da će biti spremna da pomogne svom nacionalnom timu u finalnom nastupu ekipnog takmičenja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading