PAVLE (73) IZ BLACA TUŽI POLICAJCE! Tvrdi da su ga prebili, oni kažu da je bio pijan i pao!

Autor:

Hronika

24.06.2022

10:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pavle Pavlović (73) iz Blaca rešio je da presavije tabak i tuži dva policajca Policijske uprave Prokuplje, jer su ga, kako tvrdi, tukli tokom privođenja.

PAVLE (73) IZ BLACA TUŽI POLICAJCE! Tvrdi da su ga prebili, oni kažu da je bio pijan i pao!

Foto: ST/A. NALBANTJAN

policija

On i posle par dana ima vidljive modrice po rukama i ispod leve mišice, te i lekarsko uverenje o povredama. Sve se dogodilo, kako kaže, u ponedeljak 20. juna ove godine kada je zbog nasilničke vožnje traktora određeno zdržavanje do 24 sata. U policijskoj stanici je kada je priveden utvrđeno da ima 2,02 promila alkohola u krvi. I dok policajci tvrde da je sam pao, Pavlović kaže da su ga bez razloga tukli.

- Da li vi mislite da ja sa mojim godinama mogu da se opirem i da sam pretnja? Jeste, bio sam pijan, ali u momentu kada u naišli policajci sedeo sam na ugašenom traktoru u dvorištu kod majstora kod kojeg sam došao - kaže Pavlović.

On dodaje da su se policajci pojavili i da su mu tražili dokumenta. Rekao im je da sačekaju da ih izvuče iz džepa, pošto je invalid, ali su oni nasrnuli na njega.

- Odmah me je jedan od njih, kojeg ne poznajem, iz Prokuplja je, udrio u nos. Počeli su da me vuku, drugi me je udario par puta po ruci i na kraju odvukli su me u policijski automobil, gde su mi dali papir da obrišem krv. Kada su me odveli u stanicu, druga smena me je preuzela, pa su me oni odveli kod lekara u Dom zdravlja u Blace, ali me tamo nisu pregledali. Malo sam posedeo u hodniku i vratili smo se u stanicu - tvrdi Pavlović, piše Kurir.

Kasnije je sam otišao u Dom zdravlja, a zatim u prokupačku bolnicu. Dodaje da je neprijatno iznenađen onim što se dogodilo, posebno što, tvrdi on, nikada do sada nije imao prekršaje ni kazne za vožnju, niti bilo šta drugo.

- Rešio sam da ih tužim. Bilo je puno ljudi kada se sve dogodilo, ali niko ne sme da svedoči. Nema veze, neka se plaše, to je njihovo pravo, a ja ću sam da dokažem da govorim istinu. Još jednom ponavljam, jesam bio pijan, ali stvarno ničim nisam izazvao njihovo ponašanje - zaključuje Pavlović.

Nezvanična saznanja lista Kurir su da se za slučaj već čulo, te da su policajci tvrdili da je Pavlović pao, ali da je u toku je postupak ispitivanja onoga što se dogodilo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading