Bokser preminuo par dana nakon meča! (VIDEO)

Autor:

Sport

14.06.2022

13:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužne vesti stižu iz Južne Afrike.

Bokser preminuo par dana nakon meča! (VIDEO)

Foto: youtube.com/printscreen

Južnoafrički bokser Simisio Buthelezi preminuo je nakon udaraca kojeje zadobio u meču lake kategorije u borbi za naslov šampiona Afrike.

U finalu WBF borbe protiv Sifisilea Mntugvea, Buthelezi se nakon nekolicine zadobijenih udaraca, ponašao više nego čudno u ringu. Nije mogao da se orijentiše i zamahivao je u prazno boreći se sa "nevidljivim protivnikom".

Meč je istog momenta prekinut, a bokseru je ukazana lekarska pomoć, prevežen je u bolnicu gde je dijagnostikovano obilno krvarenje u mozgu. Buthelezi je odmah stavljen u veštačku komu, ali je tri dana kasnije podlegao povredama.

Usled svega navedenog južnoafrički bokserski savez je najavio pokretanje istrage, a posebno jer je trener boksera izjavio da je Buthelezi bio odličnog zdravstvenog stanja.

- Lekari kažu da bi na mozgu mogao imati ugrušak zbog udarca u glavu, ali nisam vidio da je dobio ozbiljne udarce tokom borbe. Mislim da je po sredi nešto potpuno drugo. Nisam nikada ništa slično vidio ranije - istakao je njegov trener nakon kobnog meča.

Treba napomenuti da je samo dve nedelje pre kobnog meča, Buthelezi završio fakultet.

Kako su izgledali poslednji trenuci kobnog meča možete pogledati na sledećem videu:

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading