OLIMPIJSKE IGRE GLUVIH: Rukometašima BRONZA u Brazilu, veliki uspeh u streljaštvu i tenisu!

Autor:

Sport

30.05.2022

12:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na 24. Letnjim Deaflympic (Olimpijske igre gluvih) koje su održane od 01. do 15. maja 2022. godine u Caxias do Sul, Brazil, Srbija je učestvovala sa 23 takmičara i trenera u rukometu, streljaštvu i tenisu koji su ostvarili zapažene rezultate.

OLIMPIJSKE IGRE GLUVIH: Rukometašima BRONZA u Brazilu, veliki uspeh u streljaštvu i tenisu!

Foto: Foto SSS

Čelnici Sportskog saveza Srbije sa osvajačima medalja

Rukometna reprezentacija osvojila je bronzanu medalju, reprezentativci gluvih u streljaštvu Gordana Miković-Mučibabič i Filip Kostić plasirali su se u finala u pojedinačnim konkurencijama, a u mix takmičenju posle uspešnih kvalifikacija osvojili su 4. mesto, reprezentativka gluvih u tenisu Staša Srbulović zauzela je 5. mesto.

Tim povodom predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i generalni sekretar SSS Goran Marinković upriličili su prijem za reprezentativce i predstavnike Sportskog saveza gluvih Srbije.

- Čestitam rukometašima na bronzanoj medalji, to je veliki rezultat, a svim ostalim takmičarima koji su predstavljali našu zemlju na Olimpijskim igrama gluvim takođe čestitam na velikoj borbi. Ponosni smo što Srbiju predstavljate u najboljem svetlu. Želim Vam da nastavite da vredno trenirate i takmičite se, a Sportski savez Srbije će Vam biti podrška - rekao je Štefanek.

Sastanku su prisustvovali Ivan Alivojvodić, sekretar Sportskog saveza gluvih Srbije, Gordana Miković Mučibabić, potpredsednik SSGS i istaknuti gluvi sportista strelac, Vladimir Tepavac, član UO SSGS, selektor, kapiten i istaknuti gluvi sportista rukometaš, Admir Duraković, istaknuti gluvi sportista rukometaš, Aleksa Aleksić, istaknuti gluvi sportista rukometaš, Zlatko Matić, istaknuti gluvi sportista rukometaš i prevodilac Srpskog znakovnog jezika i Željko Kukić, trener rukometne reprezentacije gluvih Srbije.

- Pridružjem se predsednikovim čestitkama. Drago mi je da srpski sportisti nastavljaju da osvajaju medalje. Nakon ovakvih prijema koristimo priliku da vidimo kako možemo pomoći savezu da on još bolje funkcioniše. Imali smo i konstruktivan razgovor sa Ivanom Alivojvodićem sekretarom i nadamo se da će na budućim takmičenjima postizati još bolje rezultate - izjavio je Marinković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading