Dodela najvećeg društveno sportskog priznanja u Srbiji Majske nagrade održana je u Domu narodne Skupštine Republike Srbije!

Autor:

Sport

20.05.2022

16:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Majske nagrade tradicionalno dodeljuje Sportski savez Srbije najzaslužnijim sportistima, sportskim savezima, organizacijama, kao i sportskim stručnjacima i novinarima.

Dodela najvećeg društveno sportskog priznanja u Srbiji Majske nagrade održana je u Domu narodne Skupštine Republike Srbije!

Foto: SSS

Ove godine laureati su:

Fudbalski savez Srbije (najbolji nadležni nacionalni granski savez)

Sportski savez Priboj (najbolji teritorijalni sportski savez)
Tekvondo klub Galeb (najbolja organizacija u oblasti sporta)
Mirko Puzović (životno delo)
Jovana Preković (sportistkinja u olimpijskom sportu)
Čongor Baranj (sportista u neolimpijskom sportu)
Zdravko Savanović (najbolji spprtista sa invaliditetom)
Dr Milica Vukašinović Vesić (najbolji sportski funkcioner)
Goran Mikec (najbolji sportski stručnjak)
Sašo Ilijoski (najbolji sportski novinar)

Za poseban doprinos razvoju sporta u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije predsednik SSS Davor Štefanek i pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Vladimir Ilić uručili su Specijalno priznanje Milošu Rajičeviću PU Grad Beograd. 

Ovo priznanje je dokaz odlične saradnje Sportakog saveza Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova RS u oblasti Sport u policiji.

U ime laureata obratila se direktorka Antidoping agencije Milica Vukašinović Vesić, koja je zahvalila na velikom priznanju i istakla da je Majska nagrada bila i ostala značajno priznanje u svetu sporta.

Republika

Foto: SSS

Dr Milica Vukašinović Vesić, direktorka Antidoping agencije

 

Svečanoj dodeli Majske nagrade prethodila je i Redovna sednica Skupština SSS. Pored usvajanja redovnih godišnjih izveštaja, jedna od tačaka dnevnog reda bila je i izbor generalnog sekretara Sportskog saveza Srbije. Na predlog predsednika SSS Davora Štefaneka jednoglasno, svih 167 delegata Skupštine, izabralo je Gorana Marinkovića za novog - starog generalnog sekretara za mandatni period 2022 - 2026.

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek čestitao laureatima:

- Izuzetno nam je drago što svake godine imamo veliku konkurenciji za Majsku nagradu. A to ukazuje da sportisti i sportski funkcioneri iz godine u godinu svojim radom ostvaruju odlične rezultate, a sport u Srbiji napreduje. Čestitam svim laureatima, Srbija se ponosi njima. Takođe, moram se zahvaliti generalnom sekretaru SSS Goranu Marinkoviću na dosadašnjoj uspešnoj saradnji. Još četiri godine nastavljamo kao dokazano dobar tim da nadograđujemo instituciju Sportskog saveza Srbije i sport u našoj zemlji - rekao je Štefanek. 

Republika

Foto: SSS

Davor Štefanek sa laureatima

 


- Zahvaljujem se na poverenju predsedniku Štefaneku i svim delegatima. Želim da rad Sportskog saveza Srbije bude na još višem nivou, planovi su veliki, lestvica je visoko podignuta i želimo da sve zacrtano ostvarimo. Vrednim radom i dobrim timom, zajedno možemo sve - istakao je Marinković. 

Prisutnima se obratio ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, koji je zahvalio dobitnicima što su doneli radost naciji i direktno ili indirektno uticali na bolje rezultate u srpskom sportu. 

- Srpski sport obara rekorde u bilo kom sportu da se takmiči. Timski duh je nešto što krasi sve nas, zahvaljujem svima vama što ste učinili da budemo ponosni na vas, a danas posle godina izazova, sigurni smo da ćemo obarati još veće rekorde - poručio je Udovičić.

Republika

Foto: SSS

Ivica Dačić

 

Skupu je prisustvovao i predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading