PATRIJARH PORFIRIJE SE OPROSTIO OD MATEJA NA INSTAGRAMU! Reči koje je uputio Nenadu Perišu kidaju dušu!

Autor:

Hronika

20.05.2022

16:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Patrijarh srpski Porfirije objavio je na Instagramu fotografiju Mateja Periša uz bolne reči.

PATRIJARH PORFIRIJE SE OPROSTIO OD MATEJA NA INSTAGRAMU! Reči koje je uputio Nenadu Perišu kidaju dušu!

Foto: Republika

- Prisustvovao sam molitvenom ispraćaju Mateja Periša u Split. Služio je nadbiskup Hočevar.  - napisao je patrijarh.

- Njegov otac Nenad je izuzetan čovek, brat, hrišćanin. Njemu sam se obratio: Da li je smrt poslednja reč o nama, ili je smrt ono što Matejev otac, naš brat Nenad govori. Bolno je kada pošalje majka sina u vojsku, ili devojka isprati momka u vojsku. Kada će proći mesec, dva dana da ga vidi. A kamoli kada pošaljemo sina u Hristovu vojsku, u večnost, i da čekamo kada ćemo i mi doći da se sa njim zagrlimo i vidimo.

 

 

- Dragi brate, na sahrani svakog čoveka izgovaram rečenicu "Hristos Gospod da oprosti grehe pokojnika i nastani ga". Vaskrsenje Hristovo nam otkriva tajnu istinu da ničiji život nema smisla ako nije večan. Svi mi znamo da ljudi oko nas umiru i svi se ponašamo kao da mi nećemo umreti. Tek kada nam neko veoma blizak ode iz ovog sveta, mi počinjemo ozbiljno da se fokusiramo na tajnu života. Da li svi umiru osim nas ili postoji nešto što je jedino sigurno, a to je da ćemo otići iz ovog sveta. A onda kroz tačku odlaska smisao dobija sve - dodao je patrijarh Porfirije.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading