VRHUNSKI SPORT ZAHTEVA ŠKOLOVANE I OBRAZOVANE LJUDE: Istakao je Ministar Udovičić na konferenciji u Banjaluci! (FOTO)

Autor:

Sport

29.04.2022

15:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić je na poziv ministarke za porodicu, omladinu i sport Republike Srpske Sonje Davidović, učestvovao na konferenciji „Mladi u Republici Srpskoj, naša sadašnjost”, koja je održana danas u Banjaluci.

VRHUNSKI SPORT ZAHTEVA ŠKOLOVANE I OBRAZOVANE LJUDE: Istakao je Ministar Udovičić na konferenciji u Banjaluci! (FOTO)

Foto: Ministarstvo omladine i sporta

Tom prilikom je na panelu „Značaj i opravdanost formiranja odeljenja sportske gimnazije za unapređenje uslova za razvoj mladih sportista“, ministar Vanja Udovičić preneo iskustva koja ima Republika Srbija o ovakvom konceptu obrazovanja sportista, i istakao da je realizacija ovakvih projekata veoma važna kako bi mladim sportistima bilo omogućeno da istovremeno postižu vrhunske rezultate u sportu, ali i u školi.

 

 

Foto: Ministarstvo omladine i sporta

Konferencija "Mladi u Republici Srpskoj, naša sadašnjopst"

 

- Podelili smo iskustva koja ima Republika Srbija o ovakvom načinu obrazovanja naših mladih sportista. Osim Sportske gimnazije u Beogradu, sportska odeljenja formirana su i u mnogim gimnazijama širom Srbije. Ovakvim pristupom i organizacijom nastave stvoreni su odgovarajući uslovi perspektivnim sportistima, kako bi istovremeno mogli redovno da pohađaju nastavu i da se obrazuju, ali i da se u potpunosti posvete sportu. Na ovaj način učenici koji se aktivno bave sportom, mogu kvalitetno da se obrazuju i da imaju dovoljno vremena da se posvete svojim sportskim obavezama. Kvalitetno obrazovanje i uspešna sportska karijera ne isključuju jedno drugo i mogu i moraju zajedno, to nisu dva različita puta, već jedan zajednički. Vrhunski sport zahteva školovane i obrazovane mlade ljude, zbog toga smo tu da im budemo podrška ka ostvarenju vrhunskih rezultata, kako u sportu, tako i u obrazovanju - izjavio je ministar Vanja Udovičić.

Foto: Ministarstvo omladine i sporta

Ministar Vanja Udovičić na konferenciji u Banjaluci

 

Ministar Udovičić naglasio je da je saradnja između Republike Srbije i Republike Srpske u oblastima omladine i sporta veoma bogata i da se kroz niz zajedničkih projekata znatno utiče na unapređenje uslova za razvoj sporta i omladinske politike u regionu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading