STRAVIČNA SCENA! Britanci pišu, agent MI5 zloupotrebio položaj: PRETIO ŽENAMA UBISTVOM I MAHAO IM MAČETOM IZNAD GLAVE!

Autor:

Svet

20.05.2022

21:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Špijun koji se hvalio da je 'iznad zakona' zloupotrebio je svoj položaj da maltretira devojku.

STRAVIČNA SCENA! Britanci pišu, agent MI5 zloupotrebio položaj: PRETIO ŽENAMA UBISTVOM I MAHAO IM MAČETOM IZNAD GLAVE!

Foto: Shutterstock

Nasilje

Internetom kruži zastrašujući snimak agenta MI5 kako teroriše svoju devojku mačetom.

Dok je pretio ženi da će je ubiti, ispred glave joj je mahao oružjem i udarao je u glavu. 

U trenutku kada je žena počela da vrišti, video se prekinuo, međutim, u svojoj ispovesti za BBC, ona je rekla da se ponovo vratio sa nožem u pokušaju da joj prereže vrat. 

Korporacija je saopštila da je čovek bio doušnik MI5 koji se hvalio da je "iznad zakona" jer je radio za bezbednosne službe. Istraga BBC-a pronašla je drugu navodnu žrtvu koja je rekla da veruje da bi mogao da ubije ženu ukoliko se njegov identitet ne otkrije od strane tajnih službi.

BBC je emitovao snimak nakon borbe Višeg suda sa vladom – koja se borila da sačuva identitet doušnika u tajnosti.

Foto: Shutterstock

 

Vladi je izrečena sudska zabrana koja je tvrdila da bi razotkrivanje tog čoveka moglo naštetiti nacionalnoj bezbednosti i dovesti njegov život u opasnost.

BBC je tvrdio da su žene bile u opasnosti od agenta – poznatog samo kao X – koji je mrzitelj žena i ekstremista opsednut nasiljem i okrutnošću. Posebno su isticali da je neophodno otkriti njegovo ime, kako bi žene bile upozorene da se klone čoveka koji predstavlja pretnju po ljudski život.

Javnost apeluje na otkrivanje identiteta

Sukob oko tajnosti dolazi u trenutku rastuće zabrinutosti javnosti zbog nasilja nad ženama i mizoginije u policiji i drugim bezbednosnim organizacijama nakon ubistva Sare Everard od strane službenika Skotland Jarda Vejna Kuzensa.

Iako je BBC-u zabranjeno da identifikuje čoveka, dobio je saglasnost da izveštava o navodima da je zloupotrebio svoj status da bi napao žene u svom programu The Abuseer Vorking for MI5.

Foto: Shutterstock

 

U njemu se navodi da je X strani državljanin kojeg je MI5 platio kao agenta ili 'tajnog izvora ljudskih obaveštajnih podataka' da se infiltrira u grupe krajnje desnice.

Agent MI5 podržavao masovna ubistva

Međutim, on je navodno i sam bio ekstremista, koji je hvalio masovne ubice bele rase i izjavio da namerava da počini slična dela.

Upoznao je Britanku Bet na sajtu za upoznavanje i ona mu je postala devojka.

Bet (pseudonim), izjavila je muškarac bio vrlo šarmantan, ali da ju je posle nekog vremena prisiljavao na seks, pri čemu je bio vrlo nasilan. Ona kaže da je koristio svoj položaj u britanskim bezbednosnim službama da je ucenjuje i maltretira.

- Imao je potpunu kontrolu. Bila sam senka onoga što sam sada. Terao me je da skupljam oružje i gledam teroristička ubistva - rekla je za Bet.

"Iznad zakona" 

Kontroverzna ovlašćenja dopuštaju agentima MI5 da potpuno slobodno prođu kada počine zločin, jer imaju pokriće službe. Međutim, ovo ne bi trebalo da obuhvata postupke u njihovom privatnom životu.

 

https://www.dailymail.co.uk/news/article-10836319/Video-reveals-MI5-agent-used-status-terrorise-lover-machete.html?ito=link_share_article-image-share#i-7c9c7814ea642597

 

Nakon napada mačetom u njenoj kući, pozvana je policija i agent X je uhapšen, optužen za napad i izveden je pred sud.

Ipak vrhovno tužilaštvo je odustalo od slučaja zbog nedostatka dokaza. X se preselio u inostranstvo i počeo da radi za stranu obaveštajnu agenciju.

- Kao pitanje dugogodišnje politike, nećemo komentarisati bezbednosne ili obaveštajne podatke - izjavio je portparol Vlade. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading