SKANDAL U SRPSKOM SPORTU: Podnesene KRIVIČNE prijave!

Autor:

Sport

05.05.2022

09:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Primećene sumnjive aktivnosti.

SKANDAL U SRPSKOM SPORTU: Podnesene KRIVIČNE prijave!

Foto: pixabay.com

Lopta za rukomet

U Rukometnom savezu Srbije se dešavaju potresi nakon, u najmanju ruku, čudnih rezultata u ženskoj odbojci. Naime Temerin je savladao Ravangrad sa 86:15, a Ruma je savladala Mokrin sa 18:47.

Stoga je podignuto pitanje da li su utakmice nameštene, jer ovakvi rezultati nisu nikada viđeni u istoriji sporta.

Savez je, stoga, objavio zvanično saopštenje koje prenosimo u celosti.

- Dana 4. maja 2022. godine u prostorijama Rukometnog saveza Srbije, održan je hitan sastanak rukovodstva i komesara za bezbednost RSS sa predstavnicima Rukometnog saveza Vojvodine povodom ishoda utakmica 20. kola Prve rukometne lige Vojvodine za žene odigranih između ŽRК Temerin – ŽRК Ravangrad koja je završena rezultatom 86:15 (43:5) i ŽRК Mokrin – RК Ruma koja je završena rezultatom 18:47 (6:33).

S obzirom da se ŽRК Temerin i RК Ruma bore za ulazak u drugi rang takmičenja RSS i da na tabeli imaju isti broj bodova, gol razlika između ove dve ekipe će odlučivati o prvaku Lige.

Rukovodstvo RSV se na osnovu zahteva direktora Prve lige Vojvodine za žene obratilo RSS i dostavilo prikupljeni materijal u vezi izražene sumnje na narušavanje integriteta i regularnosti takmičenja, a samim tim i ugleda Rukometnog saveza Vojvodine, Rukometnog saveza Srbije i rukometnog sporta uopšte.

Na osnovu svega iznetog na sastanku doneta je odluka o podnošenju krivične prijave nadležnom teritorijalnom organu Ministarstva unutrašnjih poslova i tužilaštvu Republike Srbije, koji će raditi na utvrđivanju eventualnih odgovornosti i krivice.

Rukometni savez Srbije i Rukometni savez Vojvodine, poštujući pravila i principe sporta i fer pleja, beskompromisno se zalažu da sve strane uključene u rad, sprovođenje i učešće u rukometnim takmičenjima RSS, postupaju u sportskom i takmičarskom duhu, rukovodeći se načelima olimpizma, razvoja i promocije rukometnog sporta u Srbiji - stoji u saopštenju.

Problem je u tome što su se Temerin i Ruma, navodno, "takmičili" ko će imati veću gol razliku koja će im pomoći da odu u viši rang.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading