Mali sajam sporta održan i u Subotici (FOTO)

Autor:

Sport

17.03.2022

15:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mali sajam sporta organizovan je i u Subotici, gradu iz koga je poteklo 17 osvajača olimpijskih medalja.

Mali sajam sporta održan i u Subotici (FOTO)

Foto: SSS

Sportski savez Srbije je sa Ministarstvom omladine i sporta, Sportskim savezom Subotice i uz podršku grada na Trgu Slobode okupio subotičke klubove koji su trenirali na malim poligonima zajedno sa decom iz osnovnih škola.

Republika

Foto: SSS

 

Malom sajmu sporta prethodio je edukativni deo namenjen trenerima i sportistima. Predavanja su održana uz pomoć organizacije Aktivnija srbija i Antidoping agencije Srbije.

Na otvaranju je gradonačelnik Stevan  Bakić pozdravio okupljene sportiste i decu i istakao da Subotica može da se pohvali najbrojnijim Sportskim društvom Spartak koje broji 28 klubova. Pomoćnica ministra za omladinu Snežana Žugić istakla je da joj je velika čas i zadovoljstvo što ispred Ministarstva omladine i sporta prisustvuje Malom sajmu sporta u gradu sporta. Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek otvorio je Mali sajam sporta uz poruku deci:

- Zajedno želimo da se što više dece priključi sistemu sporta. Važna je želja dece, podrška roditelja, ali i edukacija. Zato su veoma važna predavanja dr Milice Vukašinović Vesić iz Antidoping agencije Srbije. Trudimo se da mislimo na sve i nastavićemo da ulažemo u sport kako bi svi imali što bolje uslove za trening - rekao je Štefanek i istakao da mu je uvek drago da se druži sa sportistima i decom u svom rodnom gradu.

Republika

Foto: SSS

 

Sportski savez Srbije obezbedio je lopte za osnovne škole, pa je predsednik SSS Davor Štefanek uručio je lopte predsedniku Sportskog saveza Subotice Sretenu Damjanoviću.
I pred Mali sajam sporta održan je zajednički trening sa predškolcima iz PU "Naša radost". Tako je Savez za predškolski sport i fizičko vaspitanje promovisao projekat koji zajednički sprovodi sa Sportskim savezom Srbije "Sport je važan da bi bio zdrav i snažan".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading