O NJIMA ĆE SE TEK PRIČATI: Obaraju REKORDE kao od šale, SVET će ih dobro zapamtiti!

Autor:

Sport

23.02.2022

11:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Državno prvenstvo u atletici za mlađe juniore protekao je obaranju rekorda.

O NJIMA ĆE SE TEK PRIČATI: Obaraju REKORDE kao od šale, SVET će ih dobro zapamtiti!

Foto: Tanjug

Mladi srpski atletičari pokazali su da srpska kraljica sportova na mora da brine za svoju budućnost.

Balša Milić postavio je novi rekord Srbije na 60m istrčavši u finalu državnog prvenstva za mlađe juniore 7,07 sekundi. Prethodni rekord držao je Boško Kijanović, a iznosio je 7,08s.

 

 

Teodora Boberić postavila je novi državni rekord u troskoku skočivši 12,96m na državnom prvenstvu za mlađe juniore. Ona je bila vlasnica i prethodnog rekorda koji je postavila prošle godine kada je preskočila 12,72m.

 

 

Na juniorskom prvenstvu Srbije, mlađa juniorka, Anđela Obradović postavila je novi državni rekord u bacanju kugle bacivši 14,73m. Prethodna rekorderka bila je Milica Poznanović koja je pre dve godine bacila 14,44m.

 

 

Nakon oborenog rekorda na 60m, Balša Milić je isto učinio i na 400m na državnom prvenstvu za mlađe juniore. On je ovu distancu pretrčao za 50,14s i tako nadmašio trku Nikole Kostića od prošle godine kada je trčao 50,24s.

 

 


Balša Milić je takmičenje završio i sa trećim oborenim rekordom Srbije. U štafeti 4x200m zajedno sa Vukom Stanimirovićem, Rastkom Skerovićem i Vanjom Butkovićem došli su do zlatne medalje sa rezultatom 1:34.22. Do sada ova disciplina se nije beležila (trčala) u ovoj kategoriji.

 

 

Miloš Nisić oborio je državni rekord na 200m za mlađe juniore na U18 prvenstvu Srbije istrčavši ovu deonicu za 22,57s. Prethodni rekorder je bio Stefan Kaljuš sa 22,85s.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading