SRBIJA U SUZAMA: Napustio nas je veliki sportista, istaknuti trener i sportski radnik!

Autor:

Sport

27.01.2022

15:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U 69. godini života preminuo je legendarni trener i atletičar Dmitar Marčeta.

SRBIJA U SUZAMA: Napustio nas je veliki sportista, istaknuti trener i sportski radnik!

Foto: Starsport

Proslavila ga je disciplina bacanje diska u kojoj je bio i dugogodišnji državni rekorder, dok ga njegov pulen Dragan Perić nije zamenio na toj poziciji sa 61.94m. Dmitar se nalazi na drugom mestu liste svih vremena sa 61.82m, a ovaj rezultat postigao je 1982. godine.

Paralelno je bacao i kuglu, u kojoj je imao značajnije sportske uspehe. Sedmu poziciju zauzeo je na Univerzijadi 1977. godine sa daljinom 16.55 metara, kao i višestruke titule prvaka države.

Nakon aktivne sportske karijere ostao je u sportu kroz ulogu trenera, u atletici i košarci.

Dmitar Marčeta je rođen u Drvaru 26. februaraq 1952. godine. Bio je učesnik Univerzijade 1975. i 1977. godine. Prvak Jugoslavije dva puta i rekorder nekadašnje države tri puta.

Po završetku aktivvne atletske karijere radio je kao trener u Atletskom klubu Crvena zvezda u periodu od 1980. do 2005. godine. Odgajio veći broj državnih reprezentativaca i rekordera od kojih se posebno ističu Perić, Kuljić i Golubić. Radio je kao kondicioni trener u košarci, a Istakao se i u radu sa invalidima.

Dobitnik Zlatne plakete Atletskog saveza Srbije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

Komentari (1)

Loading
Shole

27.01.2022 16:15

Laka ti zemlja druze