SLEDI SUPERBOUL: Remsi bolji od San Franciska, za Lombardijev trofej protiv Sinsinatija! (FOTO, VIDEO)

Autor:

Sport

31.01.2022

07:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ekipa Los Anđeles Remsa savladala je u finalu Nacionalne konferencije ekipu San Francisko 49ersa rezultatom 20:17 i obezbedila plasman na ovogodišnji Superboul.

SLEDI SUPERBOUL: Remsi bolji od San Franciska, za Lombardijev trofej protiv Sinsinatija! (FOTO, VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Duel su obeležili veliki preokreti, a ekipa iz Los Anđelesa do trijumfa je stigla zahvaljujući fild golu Meta Geja, posle kojeg su 49ersi imali šansu da barem izvuku produžetak, ali je usledila velika greška Džimija Garopola.

 

 

Prva četvrtina donela je nervoznu igru na obe strane, uz mnogo grešaka, pa nije bilo ni poentiranja. Od poteza koje treba izdvojiti to je svakako presečen pas Staforda ka Kapu koji je bio u endzoni, ali je baš njihova saradnja do kraja utakmice donela željeni rezultat Remsima. U drugoj četvrtini Kap je postigao sjajan tačdaun za početno vođstvo domaćina, ali su 49ersi odgovorili odmah u sledećem napadu sjajnim trčanjem Samjuela.

Remsi su mogli da se vrate u vođstvo, ali je Met Gej promašio fild gol sa 54 jarde, a umesto toga poveli su gosti fild golom Golda. Treću četvrtinu obeležio je niz diskutabilnih odluka Remsa u trenucima kada su imali tri pokušaja za jard, ali nijedan nisu iskoristili. Mekvej je čak tada iskoristio crvenu zastavicu, ali je Stafordov kvoterbek snik bio kratak za inče, a 49ersi su dobili sjajnu startnu poziciju za naredni napad.

 

 

Tu priliku su i iskoristili, pošto je Garopolo sjajno pronašao Kitla u endzoni za 17:7, a na drugoj strani je usledio odgovor preko Kapa, njegovim drugim tačdaunom.

 

 

Do kraja utakmice tada je ostalo sedam minuta, 49ersi nisu daleko odmakli, dok je Staford sekovan na drugoj strani, ali su Remsi uspeli da stignu do fild gol zone. Gej je ponovo bio siguran za 20:17, a ispostavilo se da je to bilo dovoljno, pošto je Garopolo zajedno sa svojim napadom napravio niz grešaka.

 

 

U borbi za Lombardijev trofej Remse čeka susret sa Sinsinati Bengalsima, koji su napravili veliko iznenađenje i posle produžetka eliminisali Kanzas Siti Čifse 27:24.

 

 

Superboul LVI igra se 13. februara u Los Anđelesu, što znači da će Remsi pokušati da postanu tek drugi tim u istoriji koji je trofej osvojio na svom terenu

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading