KRIVOKAPIĆ PRIZNAJE PORAZ?! Saznajemo - crnogorski premijer podnosi ostavku pre nego što ga smene

Autor: Republika

Svet

31.01.2022

07:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić razmatra opciju podnošenja ostavke jer ne želi da čeka da ga smene, što je prilično izvesno, saznaje Srpski telegraf od izvora u Podgorici.

KRIVOKAPIĆ PRIZNAJE PORAZ?! Saznajemo - crnogorski premijer podnosi ostavku pre nego što ga smene

Foto: Tanjug/AP

Rasprava o Krivokapiću i njegovoj vladi u parlamentu Crne Gore zakazana je za 4. februar, te će on, ukoliko želi da izbegne smenu, morati pre toga sam da napusti položaj.

- Krivokapić ozbiljno razmatra opciju da podnese ostavku na mesto premijera. Glasanje o nepoverenju njegovoj vladi, zakazano za 4. februar, bliži se i ne želi da doživi da poslanici izglasaju njegovu smenu. Ostavka mu je manje bolna opcija ako već mora da ode - navodi izvor našeg lista.

Republika

Foto: youtube.com/Printskrin

 

Zahtev za glasanje o nepoverenju Krivokapićevoj vladi podneo je, podsetimo, Građanski pokret URA Dritana Abazovića, potpredsednika vlade.

Prethodno je Abazović otvoreno rekao da se oni zalažu za manjinsku vladu u kojoj ne bi bilo mesta za Demokratski front, kao ni DPS Mila Đukanovića, ali da bi voleo da ih navedene političke opcije podrže.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Javno iznošenje ovakvog stava nateralo je Krivokapića da i sam istupi i kaže da su novi izbori, u stvari, jedini način da se reši postojeća kriza u ovoj zemlji.

- Nakon jasno iskazane namere da URA, DPS i njegovi sateliti, na neustavan način izaberu novu manjinsku vladu, postaje jasno da su novi izbori jedini način za razrešenje najteže političke krize u novijoj istoriji, koju su nam priredili avangardni hazarderi - napisao je nedavno crnogorski premijer na Tviteru.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading