U NEDELJU U BEOGRADU DERBI 2.KOLA SUPERLIGE SRBIJE ZA ODBOJKAŠE

Autor:

Sport

08.10.2021

14:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odbojkaše Crvene zvezde u nedelju čeka težak ispit. U goste im dolazi novosadska Vojvodina, meč se uz TV prenos na RTS-u igra od 18 sati.

Republika

Foto: Promo foto

Igor Žakić i Luka Tadić

Crveno-beli su lepo počeli sezonu u najelitnijem domaćem takmičenju. U gostima protiv Mladog radnika slavili su 3:1. Igor Žakić, prvi trener Crvene zvezde, i Luka Tadić, primač servisa, izneli su utiske sa premijere, ali su govorili i o duelu koji ih očekuje u nedelju.

- Odlično smo otvorili sezonu. Ostvarili smo pobedu u prvom kolu protiv Mladog radnika u Požarevcu. Naravno da sam siguran da ćemo podizati formu iz kola u kolo, koliko već u nedelju kad nam u goste dolazi Vojvodina. Očekujem da će protiv Novosađana igra izgledati još bolje. Nadamo se pobedi – prokomentarisao je Luka Tadić.

Foto: Promo foto

 

Igor Žakić, strateg crveno-belih, u osvrtui na meč protiv Mladog radnika istakao je da je teren u Požarevcu uvek nezgodan

- Mladi radnik je ekipa koja kod kuće uvek igra bolje nego na strani i pred početak utakmice smo imali malu bojazan da se nećemo najbolje snaći na tom „vrućem terenu“. Iako prvi set nismo otvorili kako smo zamislili, od drugog seta je to izgledalo bolje, pre svega u elementima prijema servisa i samog servisa. Uz to, udaljili smo protivnika od mreže i sa nekoliko vezanih blokova uspeli smo da mirno privedemo set kraju. Potom je i ostatak meča izgledao slično, diktirali smo ritam, i od nas je sve zavisilio, a to je i ono što želim na svakoj utakmici. Smatram da ova ekipa može mnogo, da su ovi momci zasluženo u Zvezdi i imaju dosta toga da pokažu. Na meni je da to izvučem iz njih i da već u nedelju pokažemo  da možemo da se nosimo i sa ekipama koje pretenduju na titulu – bio je prvi komentar Žakića.

Foto: Promo foto

 

Govoreći o kvalitetima Vojvodine prvi trener Crvene zvezde je najpre istakao da je reč o ekipi koja godinama igra zajedno i osvaja pehare, podsetivši da su u utorak osvojili Superkup, a zatim pohvalio mirnoću koja je upečatljiva.

- Mirni su i kad vode dva-tri poena, ali i kad gube, ništa ih ne može poremetiti. Ne greše mnogo, sa njima mora da se igra na izuzetno visokom nivou od početka do kraja meča, da bi mogli da se dobiju. Mislim da Zvezda to može. Naporno radimo na detaljima vezanim za njihovu igru, na tome kako će naša igra da izgleda u nedelju. Serverski su ozbiljni, primački su dobra ekipa. Mislim da su ta dva elementa izuzetno naznačena u igri, da se trude da tu ostanu stabilni, mirni. Ne pada im mnogo aseva, ne greše mnogo na servisu, a opet napadaju. To su neke stvari koje ćemo definitivno morati da istrpimo. Moraćemo da igramo rizičniju odbojku, pre svega na našem servisu kako bi ih udaljili od mreže i da se potrudimo da u toj poziciji naša blok odbrana uradi dobar posao – zaključio je Žakić.

Foto: Promo foto

 

Kad je zdravstveni bilten ekipe u pitanju libero Predrag Jevtić je propustio trening u petak, ali u Zvezdi veruju da će za Vojvodinu biti u kompletnmom sastavu.

Meč Crvena zvezda – Vojvodina igra se u nedelju, 10.oktobra u Sali USC „Voždovac“ na Banjici od 18 sati, utakmicu će prenositi RTS.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading