CRVENO-BELE U 2.KOLU SUPERLIGE SRBIJE GOSTUJU ŽELEZNIČARU: Zvezda spremna za novi derbi

Autor:

Sport

07.10.2021

13:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odbojkašice Crvene zvezde sjajno su startovale u Superligi Srbije. Na otvaranju sezone na Banjici savladale su „večitog rivala“ ekipu Partizana 3:1. Novi izazov i još jedan derbi meč očekuje ih sutra, u petak, od 18,30 u Lajkovcu, gde gostuju „Železničaru“.

Republika

Foto: OK Crvena zvezda

Aleksandar Vladisavljev i Tijana Milojević

Utiske sa premijere protiv Partizana i očekivanja od duela u Lajkovcu izneli su prvi trener crveno-belih dama Aleksandar Vladisavljev i libero ekipe Tijana Milojević.
Strateg Crvene zvezde najpre se osvrnuo na susret protiv Partizana.

- Očekivano težak meč na startu sezone, kao svaka premijera na takmičenju i ovaj duel je nosio pritisak. Igrom slučaja rival je bio večiti rival, ekipa sastavljena od prilično iskusnih igračica. Bilo je primetno da su devojke pod pritiskom i velikom željom malo slabije krenule u meč. Taj prvi set je zasluženo dobio Partizan, a onda je u drugom setu sve počelo da se okreće na našu stranu, počeli smo da igramo kako možemo, kako smo se spremali. Taj drugi set je dobijen malo teže, dok su sledeća dva rešena u našu korist prilično ubedljivo, sigurno, korektnom  igrom za početak sezone. Sigurno je da nam pobeda na startu takmičenja mnogo znači jer nam je žreb u ovim narednim kolima malo težak – bio je prvi komentar Vladisavljeva. 

Republika

Foto: OK Crvena zvezda

Pobeda na premijeri mnogo znači - Aleksandar Vladisavljev

Prema rečima Vladisavljeva Zvezda sa finom uvertirom nastavlja takmičenje u Superligi Srbije i dočekuje gostovanje u Lajkovcu.

Železničar“ je projektovan za najviše ciljeve, klub koji, praktično, nema limita u budžetu. Vrlo iskusna ekipa sa nekoliko mladih igračica, vrlo ozbiljan protivnik. To su i pokazali osvajanjem Superkupa Srbije pre nedelju dana. Lajkovac je teren gde je publika vrlo prisutna u ispomoći svom timu i sigurno je jedno od najtežih gostovanja u celom prvenstvu. Očekuje nas težak i ozbiljan posao. Probali smo da se spremimo na najbolji način kako bi uspešno odgovorili na sve kvalitete domaćina. Imamo mogućnost da se ravnopravno nosimo sa njima i u našim razmišljanjima je pobeda opcija, jer u odbojci ne postoji nerešen rezultat, a naravno da niko ne ide da izgubi.

Vladisavljev ističe da Zvezda ima svoje adute i svoje prednosti.

Možda je razlika između nas i njih što mi imamo problema sa nekim krupnim ili sitnim povredama, a naš rival nema. Njihova prednost je da ono što imaju na raspolaganju oni mogu i da koriste na sutrašnjem meču. Mi na određene igračice ne možemo da računamo, ali tako je bilo i na otvaranju sezone. Nikakav alibi ne tražimo, igračice koje su spremne za utakmicu imaju obavezu da daju maksimum, da ispunjavaju postavljene zadatke. Ako to budu uradile mi smo vrlo konkurentni da uzmemo bodove i na ovom derbiju kola – zaključio je Vladisavljev.

Libero Tijana Milojević se posle pet godina studiranja u Americi ovog leta vratila u svoju „Crvenu zvezdu“. Za nju je duel protiv Partizana značajan zbog pobede, ali je mislima već u narednom meču.

- Ponosna sam na tim što smo sezonu otvorile pobedom, ali u petak nas već očekuje utakmica protiv Lajkovca. Oni su veoma kvalitetna i iskusna ekipa i predstoji nam jedan uzbudljiv i težak meč.

Republika

Foto: OK Crvena zvezda

Najavljuje uzbuđenja - Tijana Milojević

Tijanin recept za pobedu je jasan.

- Fokusirane smo na našu igru i naš kvalitet i da će se to videti u utakmici.

Derbi meč 2.kola Superlige Srbije za odbojkašice „Železničar“ – „Crvena zvezda“ igra se u petak u Lajkovcu od 18,30 sati.

Republika

Foto: OK Crvena zvezda

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading