SAVIĆ OTKRIO: Ništa od svetskog prvenstva u Japanu!

Autor:

Sport

29.08.2021

15:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije, Dejan Savić je u podkastu "Pod kapicom" otkrio kako će, najverovatnije izgledati nadolazeća sezona.

Republika

Foto: Starsport

Savić nagovestio kako će izgledati naredna sezona

Poznato je bilo da će se 2022. godine održati Evropsko prvenstvo u Splitu i Svetsko prvenstvo, ali po svemu sudeći organizator neće biti Japan.

- Plan za predstojeću godinu će brzo da se napravi. Čekamo u suštini kalendar određenih takmičenja. Ono što je zanimljivo jeste da sledeće godine treba da bude Svetsko prvenstvo u Japanu, u Fokuoki u maju mesecu, kao i Evropsko prvenstvo u Splitu krajem avgusta i početkom septembra. Celokupna situacija oko Olimpijskih igara i odlaganje trka Formule 1 u Japanu verovatno će prouzrokovati da u Japanu neće biti Svetskog prvenstva. Tako da se traži novi organizator. Razmatraju se dve opcije: ruski Kazanj, odnosno Doha u Kataru - otkrio je Dejan Savić.

Tu nije kraj velikim takmičenjima u novoj sezoni...

- Krajem septembra je trebalo da se održi i FINA Kup, ali su, izgleda, odustali od te ideje. Premestiće to takmičenje za januar 2023. godine. Svetska liga bi trebalo da se održi sledeće godine, ali kada i po kom principu - ne zna se.

Savić je takođe istakao da će pomenuto Svetsko prvenstvo preseći sezonu Superlige Srbije na pola, a isti slučaj dočekaće i Liga šampiona 

- Domaće prvenstvo će zbog Svetskog prvenstva morati da stane negde 9. aprila, da bi se dobilo dovoljno vremena za pripreme. Ne znam kakva će situacija biti u vezi sa Regionalnom vaterpolo liome. O tome tek treba da pričaju glavešine na Evropskom prvenstvu za devojčice koje se održava u Šibeniku - rekao je Dejan Savić i dodao:

- Sve u svemu, biće izuzetno naporna sezona. Imamo dosta klubova koji će učestvovati na raznim poljima: domaći šampionat, regionalna liga, Liga šampiona, Kup Evrope... Fajnal-ejt Lige šampiona treba da se završi drugog jula. Pomeren je čak za mesec dana - zaključio je Dejan Savić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading