SAVIĆ SA DELFINIMA I U PARIZU: Imam toliko medalja da sam ogrbavio!

Autor:

Sport

15.08.2021

12:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vaterpolisti Srbije su se sa još jednog velikog takmičenja vartili sa zlatnom medaljom. Izabranici Dejana Savića su prošle nedelje postali olimpijski šampioni u Tokiju i tako odbranili zlatnu medalju iz Rija 2016. godine.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Sumirao utiske. 

“Delfine” je sa klupe predvodio trener popularni Dejan Savić, koji verovatno ni sam ne zna koliko je osvojio medalja u karijeri. On je u razgovoru za Maxbet sport sumirao utiske iz Tokija. 

- Imam toliko medalja da sam ogrbavio, ali na stomaku - našalio se Savić na početku razgovora za MaxBet radio.

Podsetimo se, sedam igrača se u Tokiju oprostilo od reprezentacije, ali ne i Savić. 

- Imam potpisan ugovor do Pariza. Nije moj adio. Što se same pesme tiče, to je nastavak onoga što se dešavalo u avionu.

Ono što interesuje celokupnu javnost kada je najtrofejniji srpski sport u pitanju je da li Srbija naslednike Filipovića, Prlainovića, braće Pijetlović…?

- Vaterpolo funkciuoniše u sistemu koji je nastao u SFRJ. Posle zlata u Riju pristupilo se smeni generacija i stvaranju tima za Pariz. Taj tim je već u sistemu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Dejan Savić komanduje

Ono što je mnoge navijače pokolebalo na turniru u Tokiju je i trenutak kada su naši Delfini poraženi od Hrvatske. Mnogi su se dakle pokolebali ali ne i Savić koji je do kraja verovao u zlato.

- Apsolutno. Rekao sam da nam je najbitniji prolaz, a u četvrtfinalu nam je svejedno ko će da bude protivnik. Posle Hrvatske je bilo alarmantno što smo na dve utakmice primili 27 golova.

Ono što je takođe privuklo pažnju javnosti je i otkriće Dušana Mandića o sastanku neposredno pred finale sa Grčkom. Tada je selektor Savić vaterpolistima pustio snimke njihovih porodica koji ih ohrabruju pred meč. 

- Ta ideja se rodila pre godinu i po dana. Jedino je bilo potrebno da uđemo u finale. Uspeo sam da izvučem emocije iz igrača, ali i da ih nasmejem i motivišem.

I konačno, odgovor koji smo dugo čekali. Savić je u razgovoru za pomenuti portal otkrio i koliko ga je pogodila nepravda rumunskog sudije u polufinalu, koji je priznao Špancima gol iako lopta nije ušla u mrežu. 

- Nisam imao osećaj nepravde jer sam bio skoncentrisan. Video sam da je to poremetilo igrače, pa sam se trudio da ih vratim na pravi kolosek - zaključio je Dejan Savić u razgovoru za Maxbet sport. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading