VI STE PONOS SRBIJE: Vučić predao zastavu Filipu Filipoviću, a posebnu poruku imao je za džudistkinje pred odlazak u Tokio!

Autor:

Sport

09.07.2021

12:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je na svečanom prijemu sportiste i članove olimpijskog tima Srbije.

RepublikaFoto: printscreen
Predsednik Vučić predaje olimpijsku zastavu Filipu Filipoviću

Naše olimpijce očekuje put u Tokio, gde će pokušati da donesu što više medalja svojoj Srbiji.

Srećan sam što imam prilike da vas vidim posle mnogo napora i priprema, i želim da vam kažem veliko hvala. Uprkos olimpijskom pravilu "važno je učestvovati", mi se nadamo pobedama i medaljama - rekao je na početku obraćanja Aleksandar Vučić.

Predsednik je potom takmičarkama u džudou, koje će se takmičiti i protiv džudistkinja lažne države Kosovo, da ne brinu ni o čemu i da se bave sportom.

- Mi vas ne teramo da se bavite politikom, ni da napuštate postolja. Mnogo ste truda, rada i energije uložili, i mi vam želimo da pobeđujete i da se borite - kazao je predsednik Vučić.

Predsednik je podsetio da smo u Pekingu osvojili tri medalje, u Londonu četiri, iz Ria osam medalja, i nadam se da će ih ovaj put biti i više.

- Vi ste ponos Srbije zbog vašeg truda i rada, mi ćemo samo biti obični navijači i svim srcem smo uz vas. Za sve možete da se obratite našoj ambasadi u Tokiju, to su sjajni ljudi. Želim vam mnoge pobede i uspeha, verujem u snagu Srbije i nadam se da ćemo ovaj put pokazati kako se borimo za našu zemlju i kako Srbija ima najbolje sportiste na svetu - rekao je Vučić, a zatim zaključio:

- Želim vam da dugo ostanete u Japanu, do poslednjih borbi, i da ostvarite uspehe. Živela Srbija i hvala vam još jedanput.

Predsednik Srbije je zatim uz gromoglasan aplauz svih prisutnih predao zastavu proslavljenom vaterpolisti Filipu Filipoviću.

Predsednik Olimpijskog komiteta Božidar Maljković je zatim predao amajlije Maji Ognjenović i Aleksandru Kukolju.

- Naša obaveza je da pobeđujemo. To je pogotovo važno za jednu malu zemlju kao što je Srbija, i na to nas teraju sjajni rezultati naše istorije. Kada bi vas nabrajao sada sve koji ste doneli medalje sigurno bih nekoga zaboravio. Idemo da se borimo, a moje trenersko pravilo je: Daj najviše što možeš toga dana, pa idi spavaj. To pravilo jako dobro praktikuje i najveći naš sportista Novak Đoković - rekao je Maljković.

On je potom poželeo olimpijcima dobro zdravlje, i rekao je da je siguran kako će se oni pobrinuti za ostalo.

- Sport je iznad svega veština. Neka živi Srbija - zaključio je Maljković.

Filip Filipović je u ime olimpijaca zahvalio na divnom prijemu, i rekao je da su sportisti imali sjajne pripreme, a potom se zahvalio državi koja je obezbedila uslove za to.

- Kolegama sportistima želim zdravlje i sreću, znanje već imaju inače ne bi bili ovde. Mi ćemo se u Tokiju boriti do poslednjih atoma snage, i nadam se da će to biti dovoljno za medalje. Vas bih zamolio da nam šaljete pozitivnu energiju, za ostalo ćemo se mi postarati.

Ognjanovićeva i Kukolj su potom uručili amajlije predsedniku Vučiću i ministru Vanji Udovičiću.

Olimpijske igre u Tokiju održaće se od 23. jula do 8. avgusta, a odlukom japanskih institucija, iz pandemijskih razloga - publike na borilištima uopšte neće biti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading