IZ DRUGOG UGLA: Đerona ekskluzivno za Srpski telegraf o Srbiji, muzici i svojoj NAJVEĆOJ STRASTI!

Autor: M. S.

Sport

15.01.2021

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španac bez dlake na jeziku.

RepublikaFoto: Starsport
Toni Đerona, selektor koji je preporodio Srbiju

Španski trener Toni Đerona (47), koji je srpskom rukometu vratio staru slavu, otkrio je u intervjuu za Srpski telegraf da je pre sportske karijere bio muzičar i svirao trubu! Đeroni je muzika bila velika ljubav, ali je zbog rukometa morao da zapostavi voljeni instrument i posveti se sportu. Međutim, on i dan-danas voli da uživa u dobrim pesmama, a posebno ceni Gorana Bregovića.

Srpski tim uz novog selektora beleži vrhunske rezultate. "Orlovi" su u kvalifikacijama za EP 2022. savladali Grčku sa 31:21, a pre toga su zabeležili pobedu (27:24) i nerešeno (26:26) protiv favorizovane Francuske i praktično se nalaze na korak do cilja i plasmana na kontinentalni turnir.

* Ljudi u Srbiji ne znaju dosta o vama, možete li nam reći šta vas zanima van rukometa?

- Volim da provodim vreme s porodicom i prijateljima. Takođe, volim i da šetam mnogo. U šetnji veoma uživam i sad, dok sam u Srbiji, uvek napravim neki krug po gradu. Pored toga, obožavam muziku, svirao sam ranije trubu, ali i dobru knjigu.

* Svirate li i sad trubu?

- Nekada sam svirao redovno trubu i bio sam dobar u tome. Međutim, zbog rukometnih obaveza nisam mogao kompletno da se posvetim muzici. Znate kako je kad imate treninge svaki dan, morate za njih da se pripremite, nemate baš mnogo slobodnog vremena za neke druge stvari. Sad mogu da sviram, ali za sebe.

* Da li ste imali priliku da čujete srpsku muziku i kako vam se sviđa?

- Čuo sam srpsku muziku i neke stvari mi se veoma sviđaju. Pratio sam neke emisije pred praznike i video sam da imate dosta dobrih muzičara. Naravno, odranije mi je poznat Goran Bregović, za njega se zna i van granica Srbije. Takođe, za Novu godinu smo slušali Sašu Matića, kao i još jednog pevača, ali ne znam kako se zove. Ima vesele pesme.

Uživam u Srbiji

* Kako ste se navikli na Srbiju?

- Nije mi bilo teško jer poznajem dosta srpskih igrača, kao i balkanskih, tako da znam šta mogu da očekujem. Lepo mi je kad sam ovde, posebno jer sarađujem s dobrim ljudima i svi se trude da se osećam prijatno.

* Da li ste naučili naš jezik?

- Znam malo, ništa posebno. Da se pozdravim, da brojim na treningu i tome slično. Naravno, znam i one ružne reči, koje se najbrže nauče. Zasad uspevam da se sporazumem sa svima.

* Srbija posle dosta godina beleži dobre rezultate. Koliko je bilo teško vratiti srpski rukomet na pobednički put?

- Kada imate dobre igrače i stručni štab, onda ništa nije teško. Brzo smo se uskladili. Igrači su prihvatili moju filozofiju i nije mi bilo teško da radim. Drago mi je što beležimo dobre rezultate.

* A uskladiti španski temperament i srpski mentalitet?

- Nije nikakav problem. Tako smo se i dopunjavali, uzimali najbolje iz jednog i drugog zarad dobrih rezultata.

* Srbija je poslednju medalju na EP osvojila 2012. Možemo li da očekujemo da nas vratite na pobedničko postolje?

- Moramo da idemo korak po korak. Prvo je bitno da se plasiramo na takmičenje, pa ćemo onda razmišljati o medalji. Međutim, bitno je i da u Srbiji budu jaki timovi jer samo tako može da bude dobra reprezentacija.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading