KORONA GURA ORLOVE U EGIPAT: Pojavila se prilika, Srbija može na SP!

Autor:

Sport

09.01.2021

18:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako koronavirus uporno otežava održavanje Svetskog prvenstva u rukometu u Egiptu koje bi trebalo da počne za četiri dana, postoji sve veća šansa da se i reprezentacija Srbije nađe na najvećoj rukometnoj smotri.

RepublikaFoto: Starsport
Toni Đerona

Egipat je uveo strog pravilnik za reprezentacije koje će nastupati na Svetskom prvenstu, odlaganja utakmica neće biti, a selekcije koje nemaju mogućnost da sastave ekipe biće "izbačene" sa turnira, te postoji spisak reprezentacija koje bi mogle da zauzmu njihovo mesto. 

Za sada najveće probleme imaju Češka i Švedska. Česi imaju deset pozitivnih igrača, a čak je i trenerski dvojac dobio pozitivne testove, pa su sve veće šanse da ih neće biti ni posle četiri godine na Svetskom prvenstvu. Reprezentacija Severne Makedonije prva je "ispod crte" te bi Kiril Lazarov i društvo mogli da se nađu u Egiptu kako sada stvari stoje. 

Po kriterijumu (rezultat sa poslednjeg Evropskog prvenstva) posle Makedonaca, idu Švajcarci, pa Holandija, Crna Gora, Ukrajina i tek na kraju Srbija. Ipak, iako šanse nisu velike Toni Đerona i "orlovi" mogu da se nadaju da će u naredna četiri dana još neka ekipa imati problema sa virusom te da će se i oni naći na najvećoj rukometnoj smotri, što bi ubrzalo vraćanje trofejnog sporta na velika vrata posle pobede nad Francuskom u Zrenjaninu 27:24!

Podsećamo Srbija danas igra revanš sa Francuzima od 19 časova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading