Najbolji kik bokseri "rastu" kraj Dunava: "SD KOMBAT" je leglo DVA SVETSKA ŠAMPIONA!

Autor:

Sport

06.11.2020

12:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kik boks savez Srbije zauzima trenutno drugo mesto na svetu iza Rusije, što je za državicu poput ove naše zaista spektakularno!

RepublikaFoto: ST/Vladimir Lukić
Aleksandar Konovalov i Aleksandar Menković

A kako i ne bi bio u samom vrhu kada samo u Smederevu, u klubu SD Combat, treniraju dva višestruka svetska i evropska šampiona. Bilo da su u pitanju bile seniorske ili mlađe kategorije, profesionalne ili amaterske vode, Aleksandar Konovalov (26) i njegov imenjak Menković (24) izdominirali su svakog ko je stao pred njih!

Već kada se prilazi objektu u kojem treniraju dva istinska ponosa srpskog sporta vidi se kako Dunav podrhtava i čuje kako Smederevskom tvrđavom odzvanja od udaraca u fokusere i vreće. Ova dva momka svaki dan treniraju po dva, nekada i tri puta, nekih četiri-pet sati, pod budnim okom Dejana Pavića (47), glavnog trenera reprezentacije u discipline Lou kik, koji je prošle godine u Sarajevu na Svetskom prvenstvu proglašen za najboljeg stručnjaka na planeti.

- Aca i Menka su blago ovog sporta, velika je privilegija raditi s takvim momcima - kaže Dejan Pavić, zvanično najbolji trener na planeti, a onda on nas pita:

- Znate li vi da sam ja stajao Konovalovu u uglu kada je nastupao za reprezentaciju Srbije na svetskim i evropskim prvenstvima od 2010. godine i da nismo izgubili nijedan meč? I znate li da Menković nema poraz u Srbiji, nijedan, nikada? Da je jedini prošle godine došao do svetskog trona pobedivši svih pet mečeva, od šesnaestine finala?

Kvalitet ispred kvantiteta kad se ide na takmičenje!

Nekako tiho, bez velike medijske pompe, srpski kik boks rađa šampione. Rukovodstvo na čelu sa predsednikom Srđanom Bugarčićem obezbedilo je sve uslove za vrhunske pripreme boraca, što se kaže “da im ništa ne fali”. Politika selektora, trenera i popularnoj Bugija je da na takmičenja idu samo kvalitet, a ne kvantitet, što it e kako daje rezultat.

A onda anegdota...

- Bio sam jednom uz Menku, Aca na drugom ringu gubi rundu i po. Menković isprebija svog rivala, brže odem kod Konovalova u ugao. On preokrene, pobedi. Imamo neku zajedničku hemiju, zato i vole da im ja stojim u uglu. Oni su čudo, i dalje kod njih postoji volja za svaki udarac, trening, meč, bez obzira što su najbolji na svetu!

RepublikaFoto: ST/Vladimir Lukić
Trener Pavić nerazdvojan je sa svoja dva miljenika

Već dugo vremena je Konovalov simbol srpskog i svetskog kik boksa. Više od 300 pobeda i samo šest poraza u 17 godina dugoj karijeri. Svestan je svojih uspeha, ali ne hoda po oblacima. Ima cilj...

- Tačnije, dva cilja: Da se oprobam u “Gloriju”, najjačoj svetskoj kik boks organizaciji, i da još jednom pokorim planetu i tako postanem najbolji srpski borac ikada - otkrio nam je Konovalov i onda se prisetio svojih početaka:

- Moj pokojni otac Dejan Konovalov, koji je imao preko 300 mečeva u boksu, uvek je u isto vreme odlazio negde iz kuće. Dugo sam ga pitao gde ide, sve dok jednom nije izustio: “Ideš sa mnom”. Odveo me je na trening koji je držao u kik boks klubu Palmini tigrovi... Imao sam devet godina. Tada sam mu odmah tražio da trčkaram i udaram sa ostalim klincima. Posle treninga mi je rekao: “Sad nema nazad, mali, ili hoćeš ili nećeš da postaneš najbolji”. Prvi put sam ušao u ring sa deset godina i samo 28 kilograma. Izgubio sam... Sve posle toga je postalo istorija! Ove titule posvećujem njemu i svojoj porodici, koja me maksimalno podržava. Voleo bih da mi se sin Viktor bavi kik boksom, ovo je pravi muški sport!

RepublikaFoto: ST/Vladimir Lukić

Samo 10 godina i 28 kilograma imao je Konovalov kada je prvi put ušao u ring

A za Menku trener Pavić teško nalazi rivala za sparing. Kada smo Aleksandra pitali za skor odmah nam je bilo jasno zašto je to tako.

- Pa negde oko 90 pobeda imam, a poraza... - pogleda Menka u trenera, jedva nabrojaše pet na internacionalnoj sceni.

Slede bitke u Senti

Sledeći događaj u organizaciji Kik boks saveza Srbije biće prvenstvo naše zemlje u kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj konkureciji u disciplini ful kontakt, koje će biti održano 7. novembra u Senti. Do kraja godine, ako epidemiološka situacija to dozvoli i uz poštovanje svih mera Vlade Srbije, biće organizovana i prvenstva Srbije u kik lajtu, K1, Serbia open (K1), Balkan Best Fighters (lou kik, ful kontakt, point fajting) i kao kruna sezone Zlatni kik bokser, najveći i najznačajniji kik boks turnir u našoj zemlji koji ima tradiciju dugu skoro tri decenije. I ove godine ljubitelji kik boksa imaće priliku da na ovom prestižnom turniru uživaju u majstorijama najboljih srpskih kik boksera.

I on će, kaže, u “Glori”, ne plaši se nikog - tamo mu je i mesto.

Srećno, momci!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading