Srbijo budi ponosna: Petar Nenadić proglašen za najboljeg igrača Evrope, a ne igra za REPREZENTACIJU!

Autor:

Sport

10.01.2020

15:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski rukometaš Petar Nenadić proglašen je za najboljeg igrača u 2019. godini od strane Evropske rukometne federacije (EHF). Već devetu godinu žiri sastavljen od rukometnih novinara i eksperata iz svih delova sveta (ove godine 22 iz 20 država) nominuje po četiri igrača na svojoj poziciji, a poslednji član su posetioci sajta koji mogu da glasaju u anketama do šestog decembra.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Petar Nenadić od 2018. brani boje mađarskog Vesprema

Nenadić je pobedio u jakoj konkurenciji, ispred braće Karabatić, Danca Mikela Hansena, golmana Arpada Šterbika, hrvata Luke Cindrića, Igora Karačiča...

Inače, iako je najbolji rukometaš sveta, Petar Nenadić nije u reprezentaciji Srbije. Naime, on je još u Zagrebu 2018. godine najavio odlazak iz repreentacije posle prvenstva Evrope u kojem je bilo svega i svačega, a kulminacija je bio sukob Dragana Škrbića i tadašnjeg selektora Jovice Cvetkovića pred igračima.

 

 

- Pauza ili oproštaj, nisam siguran još uvek, ali u svakom slučaju, potrebna mi je pauza posle dosta godina i samo dva propuštena takmičenja u nacionalnom dresu. Potreban mi je 'brejk' u svakom smislu. Vreme će pokazati da li će biti samo pauza ili oproštaj. To je moja odluka, nije ishitrena, nekim ljudima je već bila najavljena - rekao je Nenadić novinarima u Splitu posle dva poraza od Hrvatske i Švedske pre dve godine.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
78 Utakmica i 213 golova za reprezentaciju Srbije

- Cilj su mi bile Olimpijske igre, ali sve više uviđam da je mom organizmu potrebno više vremena za odmor. Nisam ni sam zadovoljan igrama koje pružam u reprezentaciji. Dolazim posle iscrpljujucih meseci u klubu. Moja porodica i prijatelji zaslužuju više vremena od mene. Kao reprezentacija jedino smo bili konkurentni za vrh te 2012. godine. Mi smo još jedna propuštena generacija, pogotovo moja generacija - zaključio je Nenadić.

Ispostavilo se, dve godine kasnije, da su se njegove reči obistinile. Ni sadašnji selektor Nenad Peruničić ga nije zvao, niti pokušavao da ga ubedi da se vrati u reprezentaciju, pa je Srbija na novo prvenstvo Evrope otišla bez zvanično najboljeg igrača Evrope.

RepublikaFoto: Starsport
Sa reprezentacijom je osvojio srebro na Evropskom prvenstvu 2012. u Srbiji

Rukometaši su na otvaranju Evropskog prvenstva ove godine poraženi ubedljivo na startu od Belorusije.

Očekuju ih još dueli protiv Crne Gore i Hrvatske, ali pred izabranicima Nenada Peruničića je jako teška situacija da se domogne narednog kola, naročito kada se vidi kako je naš tim odigrao u prvom kolu.

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading