Peruničić: Igrali smo kao kukavice, preuzimam krivicu!

Autor:

Sport

09.01.2020

20:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor srpskih rukometaša Nenad Peruničić rekao je posle poraza od Belorusije na startu Evropskog prvenstva da njegov tim nije odigrao na nivou na kojem je trebalo i da je zasluženo izgubio.

RepublikaFoto: Starsport
Nenad Peruničić

"Orlovi" su poraženi rezultatom 35:30 u Gracu, pa će u duelima sa Crnom Gorom i Hrvatskom imati težak posao da izbore prolaz u drugu fazu.

- Nedostaju reči za ovakav poraz, ali više boli način na koji smo izgubili nego ovih pet razlike.Verovao sam da smo dobro pripremljeni za protivnika koji je kompletan u svakom smislu, onda smo u samoj utakmici, pogotovo u drugom poluvremenu odstupili u mnogo stvari o kojima smo govorili. Pre svega da budemo stabilni, na čemu smo potencirali za ovih godinu dana, a to je odbrana na kojoj smo najviše radili, a zajedno sa prijateljskim utakmicama sa Francuskom i Norveškom smo primili 111 golova- rekao je Peruničić.

Peruničić je istakao da u potpunosti preuzima odgovornost za poraz.


- Odbrana je stvar želje, samopouzdanja i karaktera, stabilnosti koja treba napadu da pruži bolju energiju. Odigrali smo kukavički, nismo bili tim, nismo verovali u povratak, nismo pokazali stav šta mi zaista želimo, tako da jedan ovakav protivnik sa ovakvim trenerom je rutinski završio utakmicu. Preuzimam odgovornost, očigledno nisam dobro spremio ekipu, pre svega psihički- istakao je Peruničić.

Naredna utakmica reprezentaciju Srbije čeka protiv Crne Gore u subotu, a na pitanje kako će pripremiti ekipu za taj meč Peruničić je rekao:

- Ekipa je ogledalo trenera, ja ne odstupam od odgovornosti. Možeš da imaš loš dan, da vrhunski golman ne odbrani ništa, ali srce i karakter ti ne može niko oduzeti. Mi smo bili kukavice, i ja i igrači. Nismo imali raspoloženog igrača, nismo mogli da igramo nikako i pariramo- rekao je Peruničić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading