Bolan start na EP: Belorusija deklasirala očajnu Srbiju!

Autor:

Sport

09.01.2020

16:16 >> 18:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rukometaši Srbije su ubedljivo poraženi na startu Evropskog prvenstva pošto je od njih za klasu bila bolja selekcija Belorusije rezultatom 35:30 u okviru prvog kola grupe A.

RepublikaFoto: Starsport
Nenad Peruničić

Posle početnog odmeravanja snaga i ravnopravne igre do 6:6, Belorusi su pojačali odbranu i uspeli su da naprave seriju 4:0 i tako su otišli na 10:6.

Srbija je uspela da se konsoliduje, pomogli sui m Belorusi koji su zaradili nekoliko vezanih isključenja, pa su izabranici Nenada Peruničića to su iskoristili i najviše na krilima Stevana Stevanovića i Nemanje Zelenovića rezultatski se vratili i izjednačili na 13:13 pet i po minuta pre kraja poluvremena. Do kraja prvog poluvremena Belorusi su ponovo stekli dva gola prednosti, ali Srbija na veliki odmor odlazi sa solidnih minus 1, 16:15 za Belorusiju.

Drugo poluvreme počelo je loše za Srbiju. Jeste da su orlovi uspeli da dođu do izjednačenja 18:18 posle još jedne situacije sa igračem više, ali evidentna je bila kriza u napadu, a odbrana je sve češće popuštala i Belorusija je lako stekla +3 (21:18). Izabranici Nenada Peruničića počeli su sve više da greše, koncentracija je u padu, a to su Belorusi iskoristili da se odvoje na pet golova razlike - 25:20. Nisu uspeli naši da se konsolidiju do kraja meča i Srbija je preživela ubedljiv poraz na startu Evropskog prvenstva.

Meč ste mogli da pratite uživo na našem sajtu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Drugo poluvreme SRBIJA - BELORUSIJA 30:35

 

30:35 Kraj meča!

28:34 Karalek nastavlja da melje! Pušica ponovo pogađa, ali je kasno proradio! Karalek kao na treningu, nastavlja da pogađa! Ilić uspeva da spreči da prednost bude veća! Igra se gol za gol u ovim trenucima...

25:31 Puhovski dvaput prolazi sam i savladava Cuparu, naši momci totalno razbijeni! Pušica smanjuje prednost Belorusa! Međutim, ne odstupaju Belorusi, žele ubedljivu prednost.

23:28 Održavaju Belorusi prednost, igra Srbije ne obećava! Stiže i Jurinok do 2. gola na meču! Sretenović pogađa stativu, ništa ne ide našim momcima. Puhovski nemilosrdan, povećava vođstvo! Kukić se upisuje na listi strelaca!

21:25 Ponovo iskusni Kuleš! Naši su protraćili još jedan napad, ali dobra odbrana Cupare! Baranov pogađa posle uigrane akcije! Baranov stiže do drugog gola i donosi svom timu najveću prednost na meču! Srbija napokon stiže do gola sa linije 7 metara!

20:22 Ilić ponovo promašuje sa linije 7 metara! Pokušao je golman Ivanišević da da gol, ali moraće naši da pronađu bolja rešenja ukoliko žele do pobede! Šilovič vraća 3 gola prednosti Belorusiji! Konačno jedan dobar napad naših koji realizuje Ilić!

18:21 Daju Belorusi gol sa igračem manje! Prečku pogađa Vujić, ali mnogo sreće za naš tim, promašuju Belorusi posle kontre! Nikulenko iz uigrane akcije pogađa, Sretenović ishitreno gađa i promašuje! Kuleš kažnjava!

18:18  Kuleš golom otvara drugo poluvreme, ekspresno vraća Radivojević, međutim s druge strane bravura Nikolenka. Zelenović nastavlja sjajnu partiju! Golčina Vujića za izjednačenje!

Prvo poluvreme SRBIJA - BELORUSIJA 15:16

 

15:16 Đukićeva majstorija je razgalila naše momke! Sa ovakvom igrom možemo do preokreta, ali nam treba konstantnost!

14:16 Karalekova majstorija za novo vođstvo Belorusa! Loša akcija naših momaka, olako propuštaju prilike. Bomba Kuleša za plus 2! Marsenić smanjuje! Karalek nadmudruje kompletnu odbranu Srbije!

13:13 Strašan faul Jurtinoka! Srbija ima dva igrača više i koristi ih, Stevanović poentira. Sjajna odbrana, pa očajna realizacija Radivojevića! Kakav gol Zelenovića, pa još jedna greška Radivojevića, ali ispravlja ga Ilić. Sjajna igra naših momaka u ovim trenucima! Krećemo od nule...

10:13 Sjajan potez Radivojevića, pročitao je odbranu Belorusije i pogodio preko celog terena! Sedmerac za Beloruse, ne propuštaju priliku! Jeftin gol je primila naša reprezentacije, mora čvršća odbrana naših momaka! Saldačenko briljira na golu Belorusije!

RepublikaFoto: RTS/printscreen

Sedmerac za Srbiju, brani još jednom Belorus, velika šteta! Ali, treći sedmerac za naše, ovog puta Ilić precizan!

8:11 Bomba Stefana Vujića za novo izjednačenje! Šilovič nastavlja sa sjajnom partijom! Jurinok donosi najveće vođstvo Belorusiji! Belorusi imaju sreće, Nikulenko pogađa posle odbitka! Nastavljaju protivnici sa dominacijom, naši momci nemaju pravo rešenje u napadu! Isključenje za Lukijančuka! Kuleš pogađa, Radivijević smanjuje prednost!

5:5 Karalek ponovo precizan. Dobra akcija naših momaka, Marsenić iznudio sedmerac. Ilić nije bio precizan. Cupara brani, Sretenović nastavlja sa sjajnom partijom! Šilović vraća prednost, Marsenić iznuđuje još jedan sedmerac! Pogađa Bogdan Radivojević!

3:3 Sretenović projektilom izjednačuje, Karalek pogađa za Beloruse, međutim ponovo sjajni Sretenović!

1:2 Srbija nije iskoristila prvi napad, Ilić bez realizacije! Sjajna odbrana srpskog tima, osujetili smo dva napada Belorusa! Šilović donosi prvo vođstvo za Beloruse! Zelenović izjednačuje, Belorusi posle brze kontre ponovo preuzimaju vođstvo!

Srbija će nastupiti sa tri debitanta - levim bekom Stevanom Sretenovićem, pivotmenom Živanom Pešićem i desnim krilom Milanom Đukićem.

Dalje izabranike Nenada Peruničića u grupi A očekuju dueli protiv Crne Gore u subotu i Hrvatske u ponedeljak.

Ovo je istorijsko Evropsko prvenstvo jer umesto dosadašnjih 16 zemalja, snage će odmeriti 24 selekcije, i po prvi put se održava u tri zemlje Austriji, Norveškoj i Švedskoj.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading