SAD JE SVE JASNO: Srbija saznala sa kim igra za finale Mundobasketa

Autor:

Sport

06.09.2023

16:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kanađani i Slovenci raspucani u Manili, drugo poluvreme odredilo pobednika poslednjeg četvrtfinala SP.

SAD JE SVE JASNO: Srbija saznala sa kim igra za finale Mundobasketa

Foto: FIBA

Košarkaška reprezentacija Srbije igraće u petak (10.45) u polufinalu Svetskog prvenstva, a sada je poznato i protiv koga. Kanađani su u poslednjem četvrtfinalu u Manili savladali Sloveniju sa 100:89, pa će izaći na megdan izabranicima Svetislava Pešića.

Trijumfom Kanade "orlovi" su, osim što su dobili protivnika u polufinalu, overiti i vizu za Olimpijske igre u Parizu 2024. s obzirom na to da će biti jedna od dve najbolje evropske selekcije na Mundobasketu. Naime, u drugom polufinalu snage će odmeriti Amerika i Nemačka, koja je ranije danas savladala Letoniju sa 81:79.

 

Kanada i Slovenija su ušle veoma raspoloženo u duel, a tako je proteklo i prvih 20 minuta. Kanađani, sastavljeni od mahom NBA igrača, su očekivano igrali na visokom nivou i sa dobrim šutem, ali su im Slovenci u potpunosti isparirali. Tako su Kanađani postigli šest trojki iz 14 pokušaja, dok su Slovenci predvođeni Lukom Dončićem bili još raspucaniji i pogodili su 10 trojki iz 17 pokušaja. Zato ne čudi da nijedna selekcija nije imala veću prednost u prve dve četvrtine, a na poluvremenu je bilo nerešeno 50:50.

Međutim, čim je počelo drugo poluvreme Kanađani su dodali gas. Otežavajuća okolnost je bila i ta što je Dončić provodio puno vremena na parketu pa se potrošio, a imao je i "flaster" s obzirom na to da je neko uvek bio zadužen da motri na njega i da mu ne da da diše. Tako su Kanađani serijom 19:5 stekli veliku prednost koju, ispostaviće se, Slovenci nisu mogli da stignu.

 

 

Ne sa umornim Dončićem, koji je u svojoj nemoći bio nervozan i rano dobio tehničku grešku, a na šest minuta do kraja meča i drugu pa je ranije morao u svlačionicu. I to kao da je trglo Slovence da moraju svi da igraju maksimalno, ali i opustilo Kanađane. Tako je Slovenija čak uspela da smanji zaostatak na jednocifren iznos, ali ne i da napravi potpuni preokret.

Na kraju, kod Kanade najefikasniji je bio Šai Gildžus-Aleksander sa 31 poenom, dok je Ar-Džej Baret dodao 24. S druge strane, Slovence je predvodio Dončić sa 26 poena, dok je Klemen Prepelič dodao 22.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading