SRBIJA DEO ISTORIJSKOG MUNDOBASKETA! Ovo se NIKAD nije desilo na Svetskim prvenstvima!

Autor:

Sport

24.08.2023

12:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Takmičenje će ostati upamćeno po jednoj inovaciji.

SRBIJA DEO ISTORIJSKOG MUNDOBASKETA! Ovo se NIKAD nije desilo na Svetskim prvenstvima!

Foto: Starsport

Na predstojećem Mundobasketu, prvi put u istoriji Svetskih prvenstava dame će deliti pravdu na mečevima, saopštila je Svetska košarkaška federacija (FIBA).

Po ugledu na fudbal i FIFA u krovnoj košarkaškoj organizaciji okrenuli su se inovativnim rešenjima, a to je da dame dobiju priliku da sude mečeve na Šampionatu sveta koji zajednički organizuju Japan, Filipini i Indonezija.

Amerikanke Ejmi Boner i Džena Reno, i Meksikanka Blanka Burns, deliće pravdu uz još 41-jednog muškog sudiju, među kojima se nalazi i Aleksandar Glišić iz Srbije.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Emi Boner

Burns je u međuvremenu postala jedina Meksikanka koja je ikada sudila u NBA ligi.

Reno je debitovala u najjačoj ligi sveta 2021. godine u meču između Njorka i Čikaga. Još jedna Amerikanka Boner, zvanično sudi od 2005. godine, a 2021. godine je sudila i u američkoj 3x3 BIG 3 ligi.

Podsetimo, reprezentacija Srbije nalazi se u B grupi, koja se igra u Manili, zajedno sa Kinom, Južnim Sudanom i Portorikom.

Izabranici Svetislava Pešića prvi meč u grupnoj fazi igraju protiv azijske selecije od 14 časova, koju sa klupe predvodi bivši selektor "orlova" Aleksandar Đorđević.

Srpski tim je nedavno u prijateljskom okršaju deklasirao Kineze u Šenženu, kao i pre toga, Portoriko u Štark areni, na oproštaju od beogradske publike.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading