OVO ZANIMA DELIJE I GROBARE! Bodiroga PROGOVORIO o licencama za Evroligu!

Autor:

Sport

26.05.2024

19:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi čovek elitnog ranga najavio da neće biti promena u sistemu takmičenja.

OVO ZANIMA DELIJE I GROBARE! Bodiroga PROGOVORIO o licencama za Evroligu!

Foto: Starsport

Dejan Bodiroga

Dejan Bodiroga je pred početak finalne utakmice Evrolige između Real Madrida i Panatinaikosa podelio svoje sjajne uspomene sa Fajnal fora tokom svoje bogate karijere. Istakao je značajne pobede sa Panatinaikosom 2000. i sa Barselonom 2003. godine, naglašavajući veliki pritisak koji je tada bio prisutan.

On se nada da će Beograd ponovo biti domaćin finalnog turnira, ističući sjajnu organizaciju prethodnog Fajnal fora u srpskoj prestonici. Takođe, najavio je da će odluka o organizaciji sledećeg Fajnal fora biti doneta krajem juna ili početkom jula.

- Beograd je bio sjajan domaćin, mislim da će uskoro ponovo biti destinacija. Kada, to ne možemo sada da kažemo. Pozitivno je to što uvek imamo veliki broj zaintereosvanih za organizovanje F4. Krajem meseca, ili početkom jula, kada budemo donosili još neke važne odluke, znaćemo i gde će se igrati Fajnal fora Evrolige - rekao je Bodiroga u studiju Sportkluba, u Berlinu.

Predsednik Evrolige istakao je veliko interesovanje klubova za igranje u Evroligi, posebno naglašavajući proširenje takmičenja u budućnosti. Očekuje se da će uskoro biti doneta odluka o proširenju, ali su detalji oko specijalnih pozivnica još uvek pod velom tajne.

- Donećemo odluku dok se opredelimo strategiju i viziju koja će biti u Evroligi narednih sezona. Neke stvari smo nasledili, neke repove smo zatekli i preuzeli, znamo u kom pravcu želimo da idemo. Kada to sve bude posloženo, razmišljaćemo o licencama na srednji ili duži period.

Republika

Foto: Starsport

 

Ne isključuje ni mogućnost proširenja takmičenja, čak i na regione.

- Imamo sjajan produkt, veliko je interesovanje klubova koji žele da igraju Evroligu u budućnost, sa mnogo tržišta postoji interesovanje. U budućnosti nas očekuje proširenje, ali to je sve povezano sa onim što sam već rekao – kada budemo imali jasan pravac u kojem želimo da idemo, znaćemo više.

Bodiroga je najavio da bi uskoro trebalo da dođe do dogovora oko obnavljanja ugovora između vlasnika takmičenja, te je istakao važnost jedinstva koje pokazuje Evroliga kao ključnu snagu elitnog ranga.

- Želja je da budu na deset ili više godina. Na poslednjem sastanku iskazan je jasan stav da akcionari žele da nastave saradnju, da obnove licence. O tome se priča. U ovom momentu jedinstvo koje pokazuje Evroliga, posle turbulentnog perioda kroz koji je prošla, to je snaga takmičenja.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

O ulasku Dubaija u Evroligu:

- Oni su pokazali veliko interesovanje, ta regija je interesantna za nas u budućnosti. Interesantna je i za druge sportove, koji su već prisutni tamo. U bliskoj budućnosti mogu da budu interesantni i nama. Evroliga ima svoj tajming, neće žuriti sa odlukama, da bi pravi uticaj proizvela na ligu. Tajming će biti važan za taj region.

Osvrnuo se na kvalitet takmičenja na izmaku sezone, kao i učinak sudija:

- Imamo sjajnu sezonu iza sebe, plej-of, plej-in je doneo dodatni kvalitet. Što se tiče suđenja, od ove godine imamo novog direktora suđenja, oformio je dobar tim, verujem da je jedan od najboljih na svetu. Postoje stvari koje mogu da se poboljšaju, ali ono što su pokazali ove sezone bilo je za svaku pohvalu.

Iako su treneri i igrači digli glas protiv meča za treće mesto, dosadašnji sistem se neće menjati:

- Ovaj format zadovoljava sve ljubitelje košarke, to povezuje mnoge druge stvari, ne samo utakmicu za treće mesto. Treba gledati širu sliku. Što se tiče budućnosti, Fajnal for ostaje. - istakao je Dejan Bodiroga.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading